Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

În prag de plecare, Zuckerman l-a vizitat pe noul ministru al Justiţiei: Ambasadorul vede 'eforturi şi realizări incredibile' în mandatul lui Predoiu

Inquam Photos / Octav Ganea
Adrian Zuckerman

Ambasadorul SUA în România, Adrian Zuckerman, s-a întâlnit cu noul ministru al Justiţiei, Stelian Ion. Deşi se pregăteşte de plecarea din România, Zuckerman vorbeşte despre planurile de viitor în colaborarea dintre SUA şi ţara noastră. Într-un comunicat într-un limbaj de lemn triumfalist, ambasadorul face referire la "eforturile și realizările incredibile ale fostului ministru al justiției Predoiu", fără să fie clar la ce anume se referă.

"România își continuă drumul pe o cale strălucită și optimistă. Miercuri, împreună cu adjunctul meu, David Muniz și cu Scott Kerin de la Departamentul de Justiție am avut plăcerea și onoarea profesională de a ne întâlni cu noul ministru al justiției, domnul Stelian Ion și cu o parte din membrii de la conducerea echipei sale. A fost o întâlnire detaliată și productivă, în care am discutat despre cooperarea extrem de solidă dintre mărețele noastre țări, stadiul mai multor propuneri în curs de lucru și despre noi inițiative pe tema statului de drept. Sunt încrezător că Ministrul Ion va continua și va construi plecând de la eforturile și realizările incredibile ale fostului ministru al justiției Predoiu cu privire la aprofundarea aplicării principiului statului de drept. Ministrul Ion, în calitate de parlamentar, și-a condus colegii în lupta împotriva forțelor corupției și a militat pentru consolidarea statului de drept. În calitate de ministru al justiției, așa cum îl cunosc, va folosi toate resursele de care dispune pentru a continua această luptă.

România și Statele Unite au o legătură incredibil de puternică și specială. În timpul întrevederii noastre, am reiterat această legătură și angajamentul nostru de colaborare pentru a ne asigura că infracțiuni precum crima organizată, corupția endemică, traficul de persoane și infracțiunile legate de drepturile de proprietate intelectuală nu vor fi tolerate în România. Standardele „toleranță zero” la care au aderat în trecut Ministrul Predoiu și Ministrul Vela continuă să fie aceleași standarde aplicate și de Ministrul Bode și Ministrul Ion. Îi aplaud pentru acest lucru. A luat sfârșit vechea domnie a corupției, nepotismului și criminalității organizate, care încerca să fure speranța și viitorul generațiilor de români. Statul de drept a fost consolidat în România și în continuare viitorul său este unul strălucit.

În ultimele săptămâni, în timpul mai multor întrevederi cu membri ai guvernului din noua coaliție, am rămas impresionat de cooperarea dintre ministere și continuitatea perfectă a inițiativelor anterioare. România și Statele Unite sunt cele mai bune prietene; mi-a făcut plăcere să reiterez, în fața Ministrului Ion, angajamentul nostru de a sta umăr la umăr cu poporul român, pe calea progresului", a declarat Zuckerman, potrivit unui comunicat de presă al Ambasadei SUA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.