Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

În prag de război! Kim Jong-Un îl amenință cu represalii pe Barack Obama

kim jong Un

Coreea de Nord a amenințat duminică cu represalii Casa Albă și alte obiective americane în cazul în care Washingtonul ar sancționa Phenianul pentru atacul cibernetic împotriva celor de la Sony Pictures.

Comisia Națională de Apărare nord-coreeană (NDC) a dezmințit încă o dată că ar avea vreo legătură cu acest atac, ce a determinat compania să anuleze lansarea prevăzută pentru ziua de Crăciun a peliculei 'The Interview', o comedie despre un complot fictiv pus la cale de CIA pentru a-l ucide pe liderul nord-coreean, Kim Jong-un.

Președintele american Barack Obama a declarat vineri că regimul comunist a orchestrat operațiunea, ce a devastat sistemul informatic al companiei Sony Pictures. 'Vom răspunde pe măsură și vom răspunde la un moment, într-un loc și un mod pe care le vom alege', a avertizat liderul de la Casa Albă în cursul unei conferințe de presă.

NDC, citată de agenția de presă oficială nord-coreeană, a replicat că armata și populația din Coreea de Nord sunt 'pregătite pentru o confruntare cu Statele Unite ale Americii, în toate spațiile de conflict, inclusiv în spațiul războiului cibernetic, pentru a le distruge citadelele'. 'Contraatacul nostru cel mai dur va viza Casa Albă, Pentagonul și continentul american, fosa septică a terorismului, și va depăși cu mult 'contraatacul simetric' anunțat de Obama', a precizat aceeași sursă.

Coreea de Nord, care nu este străină de practica amenințărilor dure lansate la adresa SUA, a acuzat administrația Obama că a fost 'implicată profund' în realizarea peliculei catalogate drept 'aroganță culturală absurdă' de presa chineză.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.