Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

În provincia canadiană Ontario a fost instituită starea de urgenţă

Travelweek
Canada

În provincia canadiană Ontario a fost instituită vineri starea de urgenţă, în contextul protestelor şoferilor de camion împotriva măsurilor de combatere a epidemiei de coronavirus, informează Reuters.

Premierul provinciei, Doug Ford, a declarat presei că va reuni cabinetul pentru "a face uz de autorităţile legale în scopul punerii urgente în aplicare a unor ordine care vor face perfect clar că este ilegală şi sancţionabilă împiedicarea circulaţiei bunurilor, persoanelor şi serviciilor prin infrastructura vitală".

Citește și: Video | Protestatarii contra vaccinării obligatorii din Canada au blocat Capitala! Au depășit numeric Poliția: 'Situaţia a scăpat complet de sub control'

Camionagiii canadieni au declanşat protestele sub forma unui "convoi al libertăţii" care în 29 ianuarie a ocupat capitala Ottawa. Ei cer guvernului să renunţe la obligativitatea vaccinării sau a carantinei la trecerea frontierei din SUA, unde au fost instituite reguli similare, potrivit Agerpres.ro.

Modelul convoaielor ca formă de protest au fost între timp copiat între timp în alte ţări, printre care Franţa, Australia şi Noua Zeelandă.

Citește și: Zguduită de proteste, Canada cedează presiunilor: Două provincii anunţă relaxări ale măsurilor antiepidemice .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.