Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

În războiul comercial cu China, Donald Trump lovește în plin una dintre marile companii americane

Twitter
Donald Trump

Profitul anual al Apple ar putea fi afectat de noile tarife de 10% anunţate de preşedintele american Donald Trump pentru restul importurilor din China, de circa 300 de miliarde de dolari, care nu erau vizate de tarife suplimentare, care ar urma să intre în vigoare la 1 septembrie, consideră analişti ai Bank of America Merrill Lynch (BofA), transmite Reuters.

Citește și: FBI se implică în cazul anchetei de la Caracal: BUBUIE o nouă pistă / SURSE

“Calculele noastre rapide sugerează că impactul (noilor tarife) va fi de aproximativ 0,5-0,75 dolari (anualizat pe acţiune), din care 0,3-0,5 dolari pe acţiune pentru iPhone-uri”, potrivit companiei de brokeraj, informează News.ro.

Statele Unite şi China se află în război comercial de anul trecut. Tensiunile au perturbat lanţurile globale de aprovizonare şi au agitat pieţele financiare.

Potrivit notei BofA, există posibilitatea ca Apple să crească preţurile iPhone-urilor cu circa 10%, ceea ce ar reduce cererea cu 20%, respectiv cu aproximativ 10 milioane de unităţi.

La începutul acestui an, Apple a redus preţurile iPhone-urilor în China, din cauza cursului de schimb valutar care a făcut telefoanele prea scumpe pentru mulţi consumatori chinezi.

La nivel global, vânzările de iPhone-uri au scăzut cu 12%, la 25,99 miliarde de dolari în trimestrul trecut, după un declin de 17% în trimestrul al doilea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.