Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

În Republica Moldova crește numărul cererilor de redobândire a cetățeniei, iar cel puțin jumătate din acestea vin din Rusia

Guvernul Republicii Moldova
pasaport moldova

Numărul cererilor de redobândire a cetățeniei au crescut cu circa 30% în acest an, comparativ cu cel precedent, iar cel puțin jumătate din acestea vin din Federația Rusă.

Declarațiile au fost făcute de șeful Agenției Servicii Publice (ASP), Mircea Eșanu, invitat în cadrul ediției din 6 octombrie a emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8, transmite Știri.md.

„Pe partea de redobândire a cetățeniei noi vedem o creștere și cifrele sunt cam cu 30% mai mult decât anul trecut. În acest moment, noi avem vreo 3.500 de cereri de redobândire și anul trecut, pe vremea aceasta, noi aveam 2.500”, a menționat Mircea Eșanu.

Potrivit șefului ASP, multe solicitări vin din Rusia, dar și din regiunea transnistreană.

„Preponderent, sunt cetățenii noștri care s-au născut fie pe teritoriul nostru sau cei care vin din descendenți direcți, părinții sau unul din ei este născut pe teritoriul Republicii Moldova. Noi urmărim tare atent acest proces, inclusiv pe partea transnistreană, vin și din Federația Rusă mulți, cred că cel puțin jumătate. Dar noi urmărim inclusiv segmentul transnistrean, acolo tensiunea e mai complexă, pentru că ei vin cu acte transnistrene și atunci noi trebuie să fim mult mai atenți, să vedem dacă actele sunt autentice”, a subliniat directorul ASP.

Iar cu solicitările de pașapoarte „am bătut toate recordurile”, susține Mircea Eșanu. Dacă în 2019 am perfectat în jur de 450.000 de pașapoarte, anul acesta „ajungem ușor peste 600.000. Sunt recorduri absolute”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.