Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

În Republica Moldova mai mult de jumătate din cele 38 de centre de cazare pentru refugiații ucraineni vor fi închise

stiripesurse.md
Alexei Buzu

Autoritățile moldovene intenţionează să închidă mai mult de jumătate din cele 38 de centre de cazare temporară pentru refugiații ucraineni până la sfârșitul anului, a anunțat ministrul Muncii și Protecției Sociale al republicii, Alexei Buzu, relatează stiripesurse.md

"Planul nostru este să avem 13 până la 15 centre până la sfârșitul anului 2024 pentru că acesta este un serviciu de criză. Ideea era ca oamenii să se afle temporar în acest centru până când Guvernul identifică o opțiune pe termen lung pentru aceştia. Asta şi încercăm să facem, pentru fiecare familie, pentru fiecare persoană, identificăm variante alternative de cazare, discutăm despre opțiuni de angajare" - a spus Buzu la Radio Moldova.

Potrivit afirmaţiilor acestuia, acest lucru va permite refugiaților ucraineni să se adapteze rapid pe teritoriul ţării. Menţionăm că, în 2022, în Republica Moldova au fost deschise 130 de centre de cazare pentru refugiați, dar în timpul reorganizării majoritatea au fost închise și extinse.

Potrivit Serviciului de Frontieră al Republicii Moldova, în tot acest timp, aproximativ un milion de refugiați au intrat în republică, dar cei mai mulți au plecat în țările UE. Aproximativ 100.000 de persoane au cerut azil în Republica Moldova, dintre care doar 1.300 au reușit să-și găsească de lucru.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.