Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

În Republica Moldova se desfășoară turul II al alegerilor locale generale. Secțiile de votare din cele 273 de localități și-au deschis ușile

Euronews
alegeri moldova

Secțiile de votare din cele 273 de localități și-au deschis ușile pentru alegători. Astăzi, în Republica Moldova se desfășoară turul II al alegerilor locale generale.

În cadrul scrutinului, alegătorii urmează să voteze primarii. În total, pentru fotoliul de edil în localitățile sus-menționate candidează 544 de persoane, dintre care 386 sunt bărbați, iar 158 – femei.

În buletinul de vot vor fi înscriși câte 2 candidați, cei care au acumulat cel mai mare număr de voturi în primul tur al alegerilor. Excepție fac satul Cotova, din raionul Drochia și comuna Todirești din raionul Ungheni, unde, în buletinul de vot, va fi înscris câte un singur candidat.

Precizăm că agitația electorală este astăzi interzisă. Persoanele fizice care vor încălca legea riscă amenzi de până la 3000 lei, în timp ce persoanele juridice – amenzi de până la 7500 lei.

Potrivit legislației electorale, în turul doi de scrutin, alegerile se declară valabile în fiecare circumscripție electorală, dacă la ele participă cel puțin 20 la sută din numărul persoanelor înscrise în listele electorale din acea localitate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.