Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

În România există un influx de propagandă rusă - jurnalist

stiri.md
propaganda rusa

Propaganda rusă există în România, iar strategia ei e să infirme mereu totul.

E ceea ce a afirmat la Sofia la A Doua Conferință de Securitate a Mării Negre a Platformei Internaționale Crimeea corespondentul român de război Remus Cernea, care relatează din Ucraina pentru Newsweek (România), transmite corespondentul Ukrinform.

Strategia propagandiștilor e să infirme orice, a explicat jurnalistul, amintindu-și cum roiuri de troli pretindeau că știri video despre războiul din Ucraina fuseseră filmate în studiouri din București. Acei troli generau extrem de multe comentarii, deși erau în realitate doar câțiva oameni care comunicau însă de pe zeci de conturi, a precizat el. Acele comentarii erau parte a războiului informațional mai amplu al Rusiei, conform jurnalistului.

Cernea afirmă că trebuie literalmente să-i probeze audienței ceea ce a văzut cu proprii ochi pe front.

Și mai sunt mulți în România care nu acționează direct în favoarea Rusiei, dar încearcă să pună Ucraina într-o lumină proastă, încearcă să inducă confuzie. Trebuie să conștientizăm acest lucru și să ne opunem, consideră Cernea.

El a mai remarcat că comandamentele Ucrainei ar trebui să comunice mai mult cu presa. „E important ca străinii să aibă ocazia de a vedea adevărul despre Ucraina și de a înțelege în profunzime evoluțiile de pe front, întrucât acest lucru afectează și situația livrărilor de armament. Adevărul și puterea sunt de partea Ucrainei. Iar noi trebuie să arătăm direct cine se face vinovat pentru acest război, astfel încât nimeni să nu se îndoiască”, a subliniat Cernea.

Cum a mai scris Ukrinform, conferința a fost organizată în comun de Ucraina și Bulgaria. Ea e evenimentul principal al Platformei Crimeea și forumul principal pentru explorarea problemelor de securitate la Marea Neagră. Partenerii conferinței sunt Media Center Ukraine și Crimean Human Rights Group.

La eveniment participă experți internaționali, reprezentanți ai guvernelor membre ale Platformei și instituții internaționale. Ei au discutat strategii de răspuns la riscurile de securitate regionale, cât și măsurile pe care Ucraina ar trebui să le ia pentru a putea respinge agresiunea rusă în regiune.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.