Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

În România se va circula, din 28 martie, pe un drum de mare viteză care va face legătura cu Occidentul

Radu Pop
Facebook
autostrada drum expres

Un nou drum de mare viteză se deschide în România. Șoseaua care va face legătura cu Occidentul va fi inaugurată pe 28 martie.

Şoseaua ce leagă Oradea de Autostrada Transilvania (Biharia) are o lungime de 19 kilometri, din care 13 km cu profil de drum expres şi 6 km de drum naţional, cu câte două benzi pe sens şi parapeţi despărţitori.

Acest drum face joncţiunea dintre centura municipiului Oradea cu primul tronson, de 5,3 kilometri, realizat din Autostrada Transilvania, de la graniţa cu Ungaria, respectiv Biharia - PTF Borş II. "Ciotul" de autostradă este deschis din anul 2020.

Preşedintele CJ Bihor, Ilie Bolojan, care a iniţiat acest proiect în ultimul său mandat ca primar al Oradei, a afirmat vineri că deschiderea acestui drum de legătură, de 19 kilometri, va face ca Oradea să fie legată direct cu Europa.

Noua şosea va colecta traficul spre ieşirea şi respectiv intrarea din/în ţară pe DN1 Cluj - Oradea, dar şi de pe DN 76 Deva - Oradea şi DN 79 Arad - Oradea, urmând să fie conectată, de asemenea, inclusiv cu Inelul Rutier Metropolitan (a doua centură a municipiului Oradea).

De la Baltică la Egee

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a declarat vineri, pe şantierul drumului de legătură Oradea - Autostrada Transilvania, că săptămâna viitoare vor avea loc procedurile de recepţie, iar pe 28 martie se va drumul la circulaţia rutieră.

El a menţionat că acest drum vine ca o continuare la Drumul expres Arad-Oradea, ale cărui trei loturi sunt în licitaţie, într-o imagine mai amplă a rutei internaţionale de la Marea Baltică la Marea Egee.

"În prezent avem în licitaţie toate cele trei loturi de la Oradea la Arad, apoi venim cu Autostrada 1 Arad - Timişoara, şi până la sfârşitul anului vom semna şi vom da câştigătorii şi la Timişoara-Moraviţa. Cel mai scurt drum de la Marea Baltică la Marea Egee este cel care pleacă de la Gdansk, Varşovia, Cracovia, Kosice, Debreţin, Oradea, Arad, Timişoara, Moraviţa, Belgrad, Salonic. Dacă vrem să facem acest drum şi să treacă pe la noi, trebuie să ne mişcăm foarte, foarte repede. Şi asta facem. Urmează ca Serbia să facă şi ei cei circa 50 de kilometri de drum", a precizat ministrul Grindeanu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.