Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

În Rusia se scrie istoria: profesorii discută cu oficialii despre conținutul lecțiilor de la școală

observatorulph.ro
formare profesională curs profesor studii

Profesorii de la Moscova au participat la o întâlnire online cu reprezentantul oficial al Ministerului Afacerilor Externe al Federației Ruse, Maria Zakharova. La acesta, ei au discutat posibile abordări pentru desfășurarea lecțiilor cu elevii despre situația din Ucraina, informează serviciul de presă al Departamentului de Educație și Știință al Moscovei, relatează TASS.

„Departamentul de Educație și Știință ține în mod regulat întâlniri pentru profesori cu implicarea experților de cel mai înalt nivel, așa că pe 28 februarie, reprezentantul oficial al Ministerului Afacerilor Externe al Federației Ruse, președintele Consiliului de conducere al unuia dintre școlile din Moscova, Maria Zakharova, a fost invitată la una dintre aceste întâlniri”, se arată în comunicat.

Serviciul de presă a adăugat că principalul subiect de conversație a fost evaluarea situației actuale din Ucraina din punctul de vedere al tuturor normelor de drept internațional, iar Zakharova a răspuns și la toate întrebările de interes pentru profesori.

„La această întâlnire, care a avut loc în format videoconferință, au fost invitați profesori de istorie și studii sociale ca fiind cei mai competenți în acest domeniu. În legătură cu evenimentele în desfășurare în Ucraina, școlile și profesorii din Moscova nu pot sta deoparte, deoarece elevii apelează din ce în ce mai mult la profesori cu numeroase întrebări despre istoria relațiilor dintre statele noastre și motivele situației actuale”, a spus sursa.

În cadrul întâlnirii, au discutat posibile abordări pentru desfășurarea lecțiilor pe această temă. Întâlnirile cu astfel de experți ajută la obținerea de răspunsuri de la sursa primară de informații la întrebările pe care multe persoane le pun astăzi.

„Este important de subliniat că chiar de la începutul întâlnirii cu profesorii, Maria Zakharova a avertizat că întâlnirea a fost deschisă, profesorilor li se permitea să înregistreze audio și video dacă cineva avea nevoie”, a spus serviciul de presă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.