Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

În spatele aparentului haos din Guvern există un PLAN. Ce și-ar dori liderii PSD

pixabay.com
diverse, sah

Adevăratele mișcări tectonice vor avea loc după ce acest guvern își va fi început cât de cât activitatea și unele măsuri care vizează puterea de cumpărare a cetățeanului își vor fi făcut efectul. Ținta ar fi una clară - AMNISTIA și mai multe legi care vizează domeniul justiției.

Vezi și: Scheleții din dulapul noilor miniștrii din Guvernul Grindeanu

Consultantul politic Cozmin Guşa a declarat că preşedintele PSD, Liviu Dragnea, are un plan sofisticat cu Guvernul Sorin Grindeanu, precizând că liderii PSD sunt foarte degajaţi, chiar dacă lideri ai partidului nu se regăsesc în componenţa Guvernului. Acesta a mai spus că nu doar PSD-ALDE ar putea avea intenţii de modificare a unor legi care vizează Justiţia, dar şi cei din PNL, PMP sau ALDE, făcând referire precisă la amnistie. Guşă a mai spus că societatea românescă nu este pregătită din punctul de vedere al lui Dragnea, să primească toate aceste veşti de modificare, pentru că a fost învăţată să gândească altfel, şi atunci se fac fel de fel de pregăteli pentru această credibilizare a demersurilor lor.

Consultantul a precizat că îl cunoaşte bine pe Liviu Dragnea, de aproximativ 15 ani şi nu crede că se înşală asupra lui:

"De unde atâta siguranţă la Dragnea, la PSD, în a impune un Guvern când liderii nu sunt acolo? Nu există Opoziţie, iar preşedintele Klaus Iohannis joacă cu spatele la zid. Dar iată cât de degajaţi sunt liderii PSD, iar eu cunosc partidul, pentru că l-am condus la nivel executiv. Vreau să vorbesc despre Liviu Dragnea. Îl cunosc de 15-16 ani, l-am analizat bine şi cred că nu mă înşel, este concluzia mea logică. Dar Dragnea, la nivelul de sofisticare la care a ajuns, are un plan precis: acest Guvern are nişte caracteristici, iar eu cred că acest plan precis al lui este precis.(...) Guvernul va suferi schimbări mari", a spus Guşă la Realitatea TV.

Acesta mai precizat că nu doar PSD-ALDE ar putea avea intenţii de modificare a unor legi care vizează Justiţia, dar şi cei din PNL, PMP sau ALDE, făcând referore precisă la amnistie:

"Aici putem să ne închipuim că nu doar această majoritate PSD plus ALDE are intenţii care vizează Justiţia în primă fază, dar putem să ne gândim şi la PNL-ul lui Blaga, condoleanţe pentru mama sa care a murit după o lungă suferinţă, dar şi la PMP-ul lui Traian Băsescu, şi putem să ne gândim mai ales la UDMR care a a semnat astăzi un protocol de colaborare cu PSD-ALDE, dar să nu credeţi că l-a semnat pentru postul secretar de stat...nu! L-a semnat tot pentru Legea Amnistiei, unde au interese precise liderii UDMR, dar sigur că le este greu să vorbească despre asta public. Iar doamna Turcan ar face mai bine să tacă,  pentru că partidul său a avut toate la dispoziţie, inclusiv protecţia preşedintelui Iohannis, şi nu au făcut nimic în ultimii doi ani, pentru că nu sunt cu nimic diferiţi şi nu au posibilitatea să critice".

Pe de altă parte, Guşă a mai spus că prin creşterea pensiilor, tăieri de taxe, PSD-ALDE încearcă o blocare a posibilelor mitinguri care ar putea să apară în societate, in urma rezistenţei la măsurile impuse de această alianţă PSD-ALDE:

"Aşa văd treburile în acest moment, jocul este sofisticat, nu este la indemana tuturor, societatea românescă nu este pregătită din punctul de vedere al lui Dragnea, să primească toate aceste veşti de modificare, pentru că a fost învăţată să gândească altfel, şi atunci se fac fel de fel de pregăteli pentru această credibilizare a demersurilor lor, şi sigur, pe toate vor să le aşeze pe acestă plajă a relaxării fiscale, a tăierii taxelor, a creşterii pensiilor, prin măsuri care să afecteze pozitiv, direct şi imediat viaţa cetăţenilor, un fel de "the welfare state", un fel de stat al bunăstării care este implementat imediat care să blocheze posibile mitinguri in urma rezistenţei la măsurile impuse de această alianţă PSD-ALDE, care atenţie, este legitimată de votul public", a msi spus Guşă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.