Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

În Statele Unite a fost aprobată egalitatea salarială între echipele masculine şi feminine de fotbal

cloudinary.com
dolar sua

Un judecător federal a aprobat vineri un acord între Federaţia americană de fotbal şi selecţionata naţională feminină a Statelor Unite, în urma unei plângeri pentru discriminare salarială, plângere care datează din anul 2016

În anul 2016, mai multe jucătoare ale echipei naţionale feminine americane de fotbal au făcut o plângere la curtea federală, acuzând discriminarea salarială şi explicând că sunt mult mai puţin plătite decât jucătorii convocaţi la naţionala masculină a S.U.A, deşi generează venituri mai mari Federaţiei.

Vineri, un judecător din California a aprobat, cu titlu preliminar, un acord de 24 de milioane de dolari între Federaţia Americană de Fotbal (US Soccer) şi selecţionata feminină a Statelor Unite. Aprobarea finală a acestui acord ar trebui să aibă loc la începutul lunii decembrie, conform News.ro.

O parte din suma de 24 de milioane de dolari, adică 22 de milioane, va fi repartizată jucătoarelor, în funcţie de timpul jucat la naţională, iar alte două milioane de dolari ar ajunge la asociaţii care ajută jucătoarele de fotbal după ce acestea şi-au încheiat cariera.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.