Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

În SUA, COVID-19 a devenit a treia cea mai mortală boală

Twitter
sicrie italia decese

Maladia COVID-19 a reprezentat cea de-a treia cauză de deces în Statele Unite în anul 2020, fiind depăşită doar de bolile cardiovasculare şi de cancer, potrivit datelor provizorii comunicate de autorităţile sanitare americane, informează AFP.

Noul coronavirus a provocat o creştere cu peste 15% a ratei mortalităţii generale în raport cu 2019. Această rată nu mai înregistrase o creştere din anul 2017, scrie agerpres.ro.

Citește și: Marcel Ciolacu, ieșire-fulger: ‘Este momentul ca demnitari Voiculescu și Turcan, care au sfidat regulile impuse tuturor cetățenilor obișnuiți, să zboare din funcții!’

În total, peste 3,3 milioane de persoane au decedat între ianuarie 2020 şi decembrie 2020 în Statele Unite, au dezvăluit specialiştii de la Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (CDC), care au analizat certificatele de deces emise în această ţară.

Raportat la populaţia americană şi ajustat în funcţie de vârstă, numărul persoanelor decedate la 100.000 de locuitori a fost de aproximativ 828, comparativ cu 715 în 2019, înregistrând astfel o creştere cu 15,9%.

Citește și: Vlad Voiculescu: ‘Nu o să dăm nimănui un premiu pentru că se vaccinează. Suntem în stare de război cu acest virus’

Dintre aceste decese, peste 377.800 s-au datorat într-o manieră sigură sau probabilă maladiei COVID-19 (circa 345.000 de decese exclud situaţiile în care noul coronavirus a fost una dintre bolile care au provocat decesul, printre alţi factori).

Prin comparaţie, bolile cardiace au ucis aproximativ 690.000 de persoane în acelaşi an în Statele Unite, iar cancerul a făcut 598.000 de victime.

Citește și: Claudiu Năsui, ieșire în ‘ritm de dans’: ‘Un pas înainte, doi pași înapoi în lupta contra birocrației’

Rata de mortalitate asociată COVID-19 a fost una dintre cele mai ridicate în rândul persoanelor de culoare şi în rândul amerindienilor.

Fără să reprezinte o surpriză, rata de deces a crescut într-o manieră foarte consistentă în funcţie de vârstă, de la doar 0,2 decese la 100.000 de copii între 1 an şi 14 ani, la 1.797 de decese la 100.000 de persoane cu vârste de peste 85 de ani.

Citește și: Florin Cîțu: ‘Cel mai important sprijin pe care Guvernul îl poate da specialiștilor de la Cantacuzino este să îi lase să își facă treaba, să nu îi încurce cu decizii politice’

Bărbaţii au fost mai grav afectaţi decât femeile din Statele Unite.

Săptămânile în care au fost raportate cele mai multe decese asociate COVID-19 au fost înregistrate în aprilie şi în decembrie, în perioade care au coincis cu vârfurile valurilor epidemice din primăvară şi din iarnă, au detaliat autorităţile sanitare americane.

Citește și: Marcel Ciolacu, ieșire-fulger: ‘Este momentul ca demnitari Voiculescu și Turcan, care au sfidat regulile impuse tuturor cetățenilor obișnuiți, să zboare din funcții!’ .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.