Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

În tabăra Cîțu începe bătălia pentru funcția de președinte al Camerei Deputaților. Cine sunt cei care râvnesc această funcție

psnews.ro
PNL

Odată ce Ludovic Orban a anunțat că dacă pierde alegerile interne din data de 25 septembrie și implicit funcția de lider al PNL va demisiona din fruntea șefiei Camerei Deputaților, aspiranții la această funcție au început deja să lupte pentru a o obține.

Surse din partid au declarat pentru STIRIPESURSE.RO că funcția de președinte al Camerei Deputaților este râvnită de actualul ministrul al Muncii, Raluca Turcan, de secretarul general al partidului, Robert Sighiartău, dar și de vicepremierul Dan Barna, care și-a dorit acest fotoliu încă de la începutul actualei legislaturi.

Totodată, teorectic există posibilitatea ca PNL să cedeze șefia Camerei Deputaților pentru cea a Senatului, unde își dorește Alina Gorghiu să ajungă șefă, însă, cel mai probabil, USRPLUS nu va fi de acord pentru că Anca Dragu este parte a alianței care vine din PLUS și nu din USR.

Liderul PNL, Ludovic Orban, a declarat luni că, în eventualitatea în care va pierde alegerile interne din partid, va demisiona din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor.

El consideră că, dacă Florin Cîţu va fi cel care va pierde, va trebui să renunţe la funcţia de premier, deoarece nu ar mai avea legitimitate şi autoritate pentru a exercita această funcţie.

"Aici este o chestiune de onoare. Eu, dacă pierd alegerile, îmi scriu înainte de 25 septembrie demisia din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor. Asta este o chestiune de legitimitate democratică. Dacă un premier care candidează la funcţia de preşedinte al PNL, ce autoritate şi ce legitimitate mai are să exercite funcţia respectivă în condiţiile în care partidul nu-l mai sprijină? Cine îl mai ascultă? Acum, vă spun sincer că asta e o chestiune de legitimitate într-o democraţie: un om, ca să poată să exercite o funcţie de o asemenea importanţă în stat, trebuie să aibă legitimitate, trebuie să aibă o autoritate, care este construită. Păi tu, dacă pierzi în interiorul propriului partid care te-a susţinut pentru poziţia de prim-ministru", a spus Ludovic Orban la Digi24.

Lupa pentru șefia PNL rămâne deschisă, însă potrivit unor liberali, Florin Cîțu este susținut de majoritatea filialelor.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.