Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

În timp ce anunță recorduri noi de decese și infectări, Rusia a lansat producţia celui de-al doilea vaccin anticoronavirus, EpiVacCorona

Cristi Șelaru
Moscova Piața Roșie

Rusia a lansat producţia celui de-al doilea vaccin al său împotriva COVID-19, EpiVacCorona, dezvoltat la centrul de cercetări Vektor, a informat marţi Anna Popova, responsabilă în cadrul Agenţiei sanitare ruse (Rospotrebnadzor), citată de EFE.

"A început producţia la Vektor", a declarat Anna Popova în cadrul forumului "Societate sănătoasă" desfăşurat la Moscova, scrie agerpres.ro.

Citește și: Traian Berbeceanu felicită Patriarhia! ‘A fost un succes’

Este vorba de al doilea vaccin care intră în fază de producţie, după Sputnik V, dezvoltat de Institutul Gamaleya.

Cel de-al treilea vaccin rusesc, care este dezvoltat de Institutul Chumakov şi care a intrat în faza de teste în data de 19 octombrie va începe să fie produs imediat ce va fi înregistrat.

Citește și: ‘Dle Arafat, cu ajutorul dvs și al bunului Dumnezeu, să avem cât mai multe victime’ – Florin Roman a comis-o rău de tot

Odată cu lansarea producţiei vaccinului EpiVacCorona poate fi demarată şi cea de-a treia etapă de testare a vaccinului dezvoltat de Vektor.

A doua etapă de testare s-a încheiat la începutul lunii septembrie, fapt ce a permis înregistrarea noului vaccin la 14 octombrie.

Citește și: Gabriela Firea, revoltată: Nu stiu să propună altceva decât măsuri dure împotriva cetățenilor

Guvernul rus a informat, la jumătatea lunii octombrie, că 40.000 de voluntari vor participa la testele clinice ale acestui vaccin, dintre care 150 de persoane cu vârsta de peste 60 de ani.

Anna Popova a informat totodată că Institutul de cercetări ştiinţifice în domeniul vaccinurilor şi serurilor din Sankt Petersburg dezvoltă un al patrulea vaccin.

Citește și: Document făcut public de Gheorghe Piperea! Ecaterina Andronescu și Șerban Nicolae l-au denunțat pe Nicușor Dan la DNA

Cu 1.547.774 de cazuri, Rusia este a patra ţară în ceea ce priveşte numărul de contagieri cu noul coronavirus, după SUA, India şi Brazilia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.