Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

În timp ce Biden se prăbușește în sondaje, Trump revine în forță în opinia alegătorilor: cifre surprinzătoare pentru fostul președinte

abc.net.au
biden trump

Două treimi din cei care se declară alegători ai Partidului Republican din Statele Unite continuă să-l susțină pe fostul președinte al SUA Donald Trump, în ciuda acuzațiilor împotriva lui privind falsificarea documentelor de afaceri, transmite NBC News , citând rezultatele unui sondaj propriu.

Postul TV notează că 68% dintre respondenții care vor vota au fost de acord cu afirmația că ancheta lui Trump este „motivată politic și concepută pentru a-l împiedica să redevină președinte”. Ei și-au exprimat, de asemenea, încrederea că „trebuie să-l sprijinim acum pentru a-i împiedica pe adversari să câștige”.

În același timp, 26% dintre respondenți sunt de părere contrară. Ei au spus că este „important să alegem un alt candidat care (...) se poate concentra pe înfrângerea actualului președinte american Joe Biden la alegerile generale”.

În același timp, aproximativ jumătate dintre alegători, 46%, au spus că l-ar vota pentru Trump dacă ar avea loc acum alegerile primare în Partidul Republican. Sprijinul pentru guvernatorul Floridei Ron DeSantis, care este considerat cel mai apropiat concurent al fostului președinte, a fost declarat de 31% dintre respondenți. Și doar 6% l-ar sprijini pe fostul vicepreședinte Mike Pence.

Dintre toți susținătorii chestionați ai partidelor Republican și Democrat, 60% sunt de părere că Trump nu ar trebui să participe la alegerile prezidențiale, în timp ce 35% susțin nominalizarea sa.

Biden se prăbușește în sondaje

În același timp, doar unul din patru alegători susține realegerea lui Joe Biden, 70% dintre respondenți consideră că acesta nu ar trebui să se alăture luptei pentru președinție.

Context

Sondajul a fost realizat în perioada 14-18 aprilie, la care au participat o mie de respondenți.

Trump este în prezent principalul candidat la președinția republicană. Fostul ambasador al SUA la ONU Nikki Haley, fostul guvernator al Arkansas Asa Hutchinson și antreprenorul Vivek Ramaswami și-au depus cererile. Pence și DeSantis încă nu au anunțat planurile de a candida în 2024.

Biden nu și-a anunțat încă intenția de a participa la alegeri, dar acest lucru este de așteptat de la o zi la alta, spune presa americană.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.