Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

În timp ce Europa este în plină criză, Asia se relaxează: semne că a trecut epidemia de coronavirus

Digi24
coronavirus

Şcolile şi grădiniţele din Singapore se vor redeschide de luni, a anunţat joi Ministerul Educaţiei din acest oraş-stat insular, punând capăt îngrijorărilor conform cărora vacanţa de o săptămână s-ar putea prelungi pe fondul epidemiei de coronavirus, informează DPA.

Cazurile de coronavirus din Singapore au crescut de la 178 la 313 în ultima săptămână, acesta fiind cel mai ridicat număr de cazuri pentru o ţară din sud-estul Asiei după Malaezia, cu 790.

Şcolile vor implementa "măsuri de precauţie sporite" care vor include verificări zilnice ale temperaturii corporale şi "o rutină de dezinfectare" în clase, a precizat ministerul, potrivit Agerpres.

Singapore înregistrase o reducere a cazurilor contracte local, însă Ministerul Sănătăţii a anunţat miercuri seara un bilanţ zilnic record, de 47 de cazuri noi de infectare. Dintre cazurile noi, 33 au fost descrise ca "importate".

Citește și: Angajații de la Ford intră în șomaj tehnic: peste 6000 de oameni vor primi salarii mai mici

Dintre noile cazuri, 30 sunt cetăţeni singaporezi care se întorceau acasă, 19 dintre aceştia revenind recent din Europa..

Într-un alt stat asiatic, Japonia, o comisie de experţi care gestionează răspunsul ţării la pandemia de coronavirus urmează să recomande joi ca unele şcoli să se redeschidă.

Experţii în boli infecţioase urmează să recomande ca în unele dintre zonele Japoniei cu un număr redus de cazuri de coronavirus să se poată lua în considerare reluarea orelor şi a evenimentelor sportive, a declarat Koji Wada, unul dintre membrii acestei comisii.

"Există anumite zone unde aproape toţi pacienţii au fost identificaţi în ultimele două săptămâni", a declarat pentru Reuters un profesor de sănătate publică, pe nume Wada, de la o universitate de profil din Tokyo.

Până în prezent, Japonia a înregistrat 923 cazuri de infectare cu coronavirus şi 32 de decese, potrivit celui mai recent bilanţ difuzat de televiziunea de stat NHK.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.