Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

În timp ce Iohannis era turist în Emirate, președintele țării îl primea cu fast pe Bashar al-Assad

iohannis eau

Președintele Klaus Iohannis se află de vineri în Emiratele Arabe Unite. Oarecum neobișnuit, vizita oficială a început cu două zile de vizitare a diverselor obiective din țară, abia de luni fiind programate întâlniri oficiale.

Sâmbătă, Klaus Iohannis a vizitat Marea Moschee din Abu Dhabi, după care a depus o coroană și a vizitat ansamblul Memorialului Martirilor Wahat Al Karama.

Președintele Iohannis a vizitat duminică Masdar City, un oraș situat lângă Abu Dhabi și axat pe asigurarea unui grad ridicat de sustenabilitate, ca proiect de dezvoltare urbană.

Abia luni dimineața președintele României va fi primit de către Alteța Sa Șeicul Mohamed bin Zayed Al Nahyan, Președintele Emiratelor Arabe Unite și conducătorul Emiratului Abu Dhabi, la Palatul Prezidențial.

Marți, Klaus Iohannis va avea o întrevedere cu Alteța Sa Șeicul Mohammed bin Rashid Al Maktoum, vicepreședinte și prim-ministrul Emiratelor Arabe Unite, conducătorul Emiratului Dubai.

Duminica, „furată” de Assad, care a venit direct de la Moscova

În timp ce președintele Iohannis și soția sa vizitau EAU, preşedintele sirian Bashar al-Assad a efectuat și el o vizită oficială, duminică, în Emiratele Arabe Unite (EAU).

„Bashar al-Assad, preşedintele Republicii Arabe Siriene, a sosit astăzi (duminică) în Emiratele Arabe Unite, pentru o vizită oficială, însoţit de soţia sa, Asma”, a anunţat agenţia de presă oficială a Emiratelor, WAM, aceasta fiind prima deplasare oficială în străinătate a Primei Doamne a Siriei, Asma al-Assad, de la declanşarea conflictului din Siria, în 2011.

Preşedintele sirian a fost primit în capitala Abu Dhabi de preşedintele Emiratelor Arabe Unite, Mohammed bin Zayed Al-Nahyane. Avioane de luptă ale Emiratelor au escortat avionul prezidenţial sirian de la intrarea lui în spaţiul aerian a EAU, a precizat aceeaşi sursă.

Iohannis, în EAU cu un avion închiriat

Publicația BoardingPass susține că vizita în EAU a fost efectuată cu un avion de tip Gulfstream G550.

„Avionul folosit pentru această deplasare este închiriat tot de la compania luxemburgheză Global Jet și are o capacitate de transport de 13 pasageri”, arată BoardingPass, care publică mai multe poze cu aeronava.

Costul mediu de închiriere a aeronavei Gulfstream G550 este de aproximativ 10.900 de dolari pe oră, arată site-urile de specialitate. Detalii AICI!

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.