Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

În timp ce liderii G7 vorbesc despre plafonare, prețul petrolului a mai crescut cu 2%

SteelGruru
petrol

Preţurile petrolului au crescut luni, într-o sesiune volatilă, în timp ce investitorii au aşteptat posibile noi măsuri împotriva exporturilor ruseşti de petrol şi gaze, la întâlnirea liderilor Grupului celor şapte naţiuni (G7), din Germania, transmite Reuters. Liderii G7 au vorbit și despre plafonarea prețului la producător, ceea ce influențează volatila piață a petrolului.

Contractele futures pentru ţiţeiul Brent au crescut cu 2,56 dolari, sau cu 2,3%, la 115,68 dolari pe baril până la ora 17:56 GMT (20:56 ora României), în timp ce preţul ţiţeiului U.S. West Texas Intermediate a crescut cu 2,51 dolari, sau cu 2,3%, la 110,14 dolari pe baril, informează News.ro.

Perspectiva unor livrări şi mai strânse planează asupra pieţei, în timp ce guvernele occidentale caută modalităţi de a limita capacitatea Rusiei de a-şi finanţa războiul în Ucraina, chiar dacă liderii G7 ar fi trebuit să discute şi despre o relansare a acordului nuclear cu Iranul, care ar putea duce la creşterea exporturilor de petrol ale OPEC.

G7 s-a angajat luni că va fi alături de Ucraina ”atât timp cât va fi nevoie”, promiţând că va accentua presiunea asupra finanţelor Rusiei cu noi sancţiuni care includ o propunere de a limita preţul petrolului rusesc.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.