Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

În timp ce Putin asista la Înviere, trupele rusești atacau dezlănțuit în Ucraina: peste 60 de atacuri raportate

război, mariupol, ucraina, rusia, armată, soldați

Armata Rusiei a bombardat oraşul ucrainean Zaporojie, în noaptea de sâmbătă spre duminică. Deocamdată, nu există date suplimentare, însă secretarul Consiliului Local Zaporijjia, Anatoli Kurtev, a raportat că bombardamentele nu s-au soldat cu victime, informează RBC, potrivit Rador. Totul în contextul în care președintele Rusiei, Vladimir Putin, participa la slujba de Înviere.

Șeful administrației milotare din Zaporojie, Yuriy Malashko, susține că nu există nimic „sacru” pentru ruși.

"În Kamyshevakh, biserica locală a fost deteriorată, în care, din fericire, slujba nu a avut loc. Clădirile din apropiere au fost, de asemenea, distruse. În centrul regional, inamicul a căzut în zona verde. Consecințele daunelor cauzate de valul de explozie sunt acum stabilite. Specialiștii și-au început imediat activitatea", a spus Malashko.

Armata ucraineană susține că a ripostat

Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei a raportat, duminică dimineaţă, că militarii ucraineni au distrus un avion rusesc Su-25 şi că, în ultimele 24 de ore, aviația Forțelor de Apărare a lansat 11 lovituri asupra unor zone în care se aflau personal militar rus și echipamente ale rușilor. De asemenea, au fost lansate trei lovituri asupra unor sisteme de rachete antiaeriene ale armatei ruse. Unitățile de rachete și artilerie ale Ucrainei au lovit trei zone în care erau ruși, arme și echipamente militare, precum și teritorii în care au fost reperate artilerie, o stație radar, două stații de război electronic, un sistem de rachete antiaeriene și muniții aparţinând invadatorilor.

Lupte grele în ultimele 24 de ore

În ultima zi, forțele armate ucrainene susțin că au respins peste 60 de atacuri lansate de trupele rusești. În ciuda pierderilor, rușii au continuat să atace în direcțiile: Liman, Bakhmut, Avdiivka și Maryinsky, potrivit Marelui Stat Major al Forțelor Armate ale Ucrainei.

Astfel, în direcția Liman, luptele sunt încă concentrate în apropierea așezărilor Dibrova și Belogorovka. În direcția Maryinsky, rușii încearcă să avanseze pe Marinka însăși.

În direcția Bakhmut, luptele deosebit de acerbe pentru orașul în sine continuă. În plus, ieri forțele armate rusești au efectuat un atac în zona satului Khromovo, dar această ofensivă a eșuat, susțin ucrainenii.

În direcția Avdiivka, invadatorii au încercat să atace Avdiivka însăși și satul Severnoye. În ambele cazuri, inamicul nu a avut succes.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.