Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

În timp ce regina Angliei e înmormântată, împăratul Japoniei a fost operat de urgență: medicii au fost în alertă

Akihito imparat japonia

Împăratul emerit al Japoniei Akihito a fost dus la spitalul de la Universitatea din Tokyo pentru o intervenție chirurgicală la ochi, a informat postul japonez de televiziune NHK pe 19 septembrie.

Se spune că la ora 9:30, împăratul a ajuns la Spitalul Universitar din Tokyo din districtul Bunke din Tokyo pentru a fi supus unei intervenții chirurgicale de cataractă. Potrivit palatului imperial, operația a avut succes, iar Akihito a părăsit deja spitalul împreună cu soția sa, împărăteasa emerit Michiko.

Se știe că împăratul a fost, de asemenea, programat pentru o altă operațiune pe 25 septembrie. În această zi, el o să fie supus unei operații pentru eliminarea glaucomului de la ochiul drept.

Anterior, pe 26 iulie, împăratul onorific Akihito, care va împlini 89 de ani în luna decembrie a acestui an, a fost diagnosticat cu insuficiență cardiacă. Cu toate acestea, nu au existat schimbări speciale în programul împăratului și el a continuat să-și îndeplinească treburile zilnice.

Akihito a efectuat ritualuri religioase și de familie legate de abdicarea sa pe 30 aprilie 2019. La 1 mai 2019, fiul său cel mare, prințul moștenitor Naruhito, în vârstă de 59 de ani, a urcat pe tron. El a fost prezentat cu simboluri ale puterii - o sabie antică și jasper prețios, folosit în Japonia ca regalie sacră.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.