Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

În timp ce România tace, UDMR ia poziție față de legea adoptată de Parlamentul Ucrainei și care îi vizează pe minoritari: 'Se opune ferm noii legi'

Ucraina nationalisti manifestatie

UDMR condamnă noua lege din Ucraina privind drepturile lingvistice considerând actul normativ ca o încălcare a drepturilor pentru minorități, decizia Radei Supreme de la Kiev fiind o inițiativă extremistă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit unui comunicat al UDMR transmis, joi, odată cu adoptarea noului act normativ, Ucraina nu s-a apropiat cu nimic de aderarea la UE.

„Rada Supremă (Parlamentul unicameral) de la Kiev a adoptat, joi, legea privind anularea drepturilor lingvistice ale comunităților minoritare. Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a afirmat că, odată cu adoptarea noului act normativ, Ucraina nu s-a apropiat cu nimic de aderarea la UE, mai mult, a acționat strict în defavoarea acestui deziderat. UDMR se opune ferm noii legi privind drepturile lingvistice și condamnă actul normativ considerat ca o încălcare a drepturilor pentru minorități”, se arată în documentul citat.

CITEȘTE ȘI: Ce boli poate ascunde o banală durere de cap. SEMNE că trebuie să mergi IMEDIAT la medic

Liderul Uniunii, Kelemen Hunor, consideră că decizia Radei Supreme este o inițiativă de excludere și, în același timp, extremistă, și și-a exprimat speranța că nici fostul președinte al Ucrainei, Petro Poroshenko, în ultimele zile ale mandatului, și nici noul șef al statului, Volidimir Zelensky, nu vor promulga noua lege.

„UDMR este solidară cu toate comunitățile minoritare din Ucraina, cu maghiarii din regiunea subcarpatică și cu românii care trăiesc pe teritoriul acestei țări. Comunitățile minoritare sunt afectate de prevederile noii legi, care restrânge dreptul de folosire a limbii materne la nivelul conversațiilor private și în cadrul ceremoniilor religioase”, se mai arată în comunicatul UDMR.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.