Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

În Transnistria sunt 14 mii de oameni înarmați, adică mai mult decât dublul Armatei moldovene

vestidinrusia.ro
Transnistria

Prezența Transnistriei, care este un teritoriu necontrolat și foarte militarizat, lângă malul drept al Nistrului nu poate fi neglijată, întrucât numărul oamenilor înarmați acolo ar fi de aproximativ 14 mii.

Despre aceasta a declarat Ministrul Apărării, Anatolie Nosatîi, în cadrul emisiunii „Secretele Puterii” de la Jurnal TV, transmite Știri.md.

„Eu aș spune că nu putem să neglijăm prezența unui stat necontrolat care este atât de militarizat. Când vorbim despre prezența militarilor, haideți să-i divizăm, care și cine sunt. În primul rând, să ne referim la trupele Federației Ruse care se află acolo, așa-numitele forțele ale contingentului, care se ocupă cu paza obiectivelor care au rămas și, îndeosebi, a depozitelor de la Cobasna. Ei sunt 1.200 de persoane și vreo 700 de civili. Suplimentar, la ei putem să mai adăugăm dintr-odată aproximativ 500 de militari care sunt în componența forțelor de menținere a păcii și ajungem la 2.000 de militari ai Federației Ruse.

Ce ține de așa-numita Transnistrie, forțele armate și celelalte structuri, vreau să menționez că multe structuri militarizate sunt acolo, care sunt în uniformă, trec prin diferite pregătiri și aici m-aș referi la așa-numita lor armată care are aproximativ 5.000 de militari. Putem să adunăm și forțele de ordine din așa-numitul Minister al Afacerilor Interne, iarăși 4.000 de oameni, apoi forțele NGB-ului, care sunt trei mii și ceva.

Putem să punem și aceleași forțe cazace care mai sunt acolo și punându-le pe toate împreună ajungem la 13-14 mii de oameni înarmați”, a punctat ministrul Apărării.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.