Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

În trimestrul IV 2018 înmatriculările de vehicule pentru pasageri au crescut cu 1,4% față de 2018

APIA
masini

Înmatriculările noi de vehicule rutiere pentru transportul pasagerilor au crescut cu 1,4%, iar înmatriculările noi de vehicule pentru transportul mărfurilor au scăzut cu 3,9%, în trimestrul IV 2019 faţă de trimestrul IV 2018, informează INS.

În trimestrul IV 2019, ponderea vehiculelor rutiere noi pentru transportul pasagerilor a fost de 24,7% din total înmatriculări noi de vehicule rutiere pentru transportul pasagerilor ṣi ponderea vehiculelor rutiere noi pentru transportul mărfurilor a fost de 33,4% din total înmatriculări noi de vehicule rutiere pentru transportul mărfurilor, conform Mediafax.

În trimestrul IV 2019 comparativ cu trimestrul corespunzător din anul 2018, înmatriculările noi de vehicule rutiere pentru transportul pasagerilor au înregistrat creṣteri la categoriile: mopede ṣi motociclete cu 27,3% ṣi autoturisme cu 1,2%; la categoria autobuze ṣi microbuze numărul de înmatriculări noi a scăzut cu 32,6%.

În perioada analizată au fost înregistrate 38.657 înmatriculări de vehicule rutiere noi pentru transportul pasagerilor (24,7 % din total), la categoria autoturisme înregistrându-se 37.513 înmatriculări de vehicule noi, respectiv 24,5 % din total înmatriculări noi de autoturisme.

În ceea ce priveṣte înmatriculările noi de vehicule rutiere pentru transportul mărfurilor a fost înregistrată creṣtere la categoria remorci ṣi semiremorci cu 9,9% ṣi scăderi la categoriile: autotractoare cu 14,3% ṣi autocamioane (inclusiv vehicule rutiere pentru scopuri speciale) cu 8,1% faṭă de trimestrul IV 2018 .

În perioada analizată au fost înregistrate 9109 înmatriculări de vehicule rutiere noi pentru transportul mărfurilor, reprezentând 33,4 % din total.

Faţă de trimestrul III 2019, în trimestrul IV 2019 înmatriculările noi de vehicule rutiere au înregistrat scăderi la vehiculele pentru transportul pasagerilor cu 7,3% ṣi cu 8,4% la vehiculele pentru transportul mărfurilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.