Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Armata ucraineană a respins atacurile trupelor ruse în jurul a 12 localităţi din Donbas

politico.eu
razboi
"În ultimele 24 de ore, ocupanţii ruşi au lansat 10 atacuri cu rachete, dintre care unul asupra infrastructurii energetice din Zaporojie (sud) şi 26 de lovituri aeriene, precum şi 81 de tiruri din sisteme de lansare de rachete multiple, în special, asupra unor ţinte civile din oraşul Oceakovo. Există morţi şi răniţi", menţionează Statul Major într-un comunicat postat pe Facebook.

Există riscul de noi atacuri aeriene şi cu rachete pe întreg teritoriul Ucrainei, avertizează Statul Major ucrainean.

Inamicul continuă să efectueze acţiuni ofensive în direcţiile Bahmut, Avdeevka şi Novopavlovsk, în timp ce se apără în direcţiile Kupiansk, Liman, Zaporojie şi Herson, potrivit înaltului comandament militar ucrainean.

Autorităţile ucrainene au anunţat sâmbătă că un atac rusesc împotriva oraşului Kostiantinivka, din regiunea Doneţk (est) s-a soldat cu trei morţi şi cel puţin doi răniţi, potrivit EFE.

"Trei civili au fost ucişi şi cel puţin doi au fost răniţi într-un atac cu rachetă al ocupanţilor ruşi în această dimineaţă la Kostiantinivka", a raportat Pavlo Kirilenko, guvernatorul ucrainean al regiunii aflate sub control parţial prorus, pe contul său Telegram.

"Ruşii au tras asupra unei zone rezidenţiale şi au avariat patru clădiri de apartamente, un hotel, garaje şi maşini civile", a adăugat el, menţionând că acţiunile de salvare nu au fost încă încheiate.

Potrivit lui, echipe de salvare şi oficiali din poliţie se află la faţa locului pentru a "documenta cu atenţie încă o crimă a ocupanţilor ruşi", notează Reuters.

Anterior, Kirilenko declarase că patru persoane au fost ucise şi cel puţin şapte au fost rănite în urma loviturilor ruse din ultimele 24 de ore în regiunea Doneţk, scena unor lupte grele.

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a afirmat vineri că situaţia de pe frontul Doneţk continuă să fie "extrem de gravă", unde Rusia îşi intensifică ofensiva pe fondul invaziei sale pe scară largă, lansată în februarie trecut.

"Ocupanţii nu doar ne atacă poziţiile, ci şi distrug în mod deliberat şi metodic oraşele şi satele din jurul lor", a subliniat preşedintele Zelenski în discursul său zilnic către populaţie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.