Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'În ultimii 27 de ani, situația s-a ÎNRĂUTĂȚIT în România'

romanian dream

Cozmin Gușă a susținut, la Realitatea TV, că tabloul politic de astăzi arată că în ultimii 27 de ani decidenții nu au reușit să schimbe nimic, ba mai mult, au înrăutățit situația. Acesta a comparat personalitățile de astăzi aflate la prezidiul PSD, de unde social-democrații au anunțat programul de guvernare, și cele din anul 2001.

"Eu credeam că lumea pe care am primit-o la maturitate de la părinții mei, de la semenii lor, a fost o lume proastă și defectă și că generația mea o va îmbunătăți. Păi n-am îmbunătățit-o, am înrăutățit-o. Și n-am fost în stare, nu doar în România, ci peste tot în lumea civilizată unde putem să înregistrăm și să măsurăm regresul, nu am fost în stare să îmbunătățim nimic, am înrăutățit. Și lumea românească pe care o las copiilor mei este o lume mai proastă și mai îndobitocită decât lumea pe care am moștenit-o eu de la părinții mei. Și efortul acesta pe care îl tot fac, cu analize, cu Realitatea, cu institute pe care le-am mai creat, pentru a aduce oameni împreună, e un efort al unui om culpabil. Eu mă simt culpabil în timpul vieții mele active, și sunt un om de 46 de ani care e de mult timp la bătălie, la lupte. Mai am timp, dar nu am echipă, nu există o echipă de oameni care să vrea să vâslească împotriva curentului, frica domină, solidaritate nu mai există, deci lucrurile sunt făcute aici, nu ne mai mințim. Dacă ne mai mințim înseamnă că suntem ca oamenii din masa îndobitocită de votanți care merg mereu la vot, votează aceleași figuri sau figuri mai triste și cred că se va schimba ceva în bine. Păi cum să se schimbe ceva în bine când tu votezi o figură mai tristă sau pe unul mai prost, mai hoț sau mai incult decât precedentul? Nu se schimbă nimic. Pentru că nimeni nu-și face măsura asta. Ce am votat noi în ultimii 27 de ani? Hai să ne uităm. Și o să ne dăm seama că nivelul profesional al celor care sunt votați a scăzut dramatic, culmea, în ultimii 27 de ani", a spus Gușă.

Citește și: Liviu Dragnea, înțepătură pentru Antena 3, chiar în platoul televiziunii

"Mă uitam, de exemplu, la masa de acum trei zile, la un prezidiu, în care PSD își prezenta programul de guvernare cu o audiență cu ștaif. Dragnea, Ponta, Teodorovici, Fifor, Chiriță, Rovana Plumb și mai nu știu cine. Și m-am uitat în spate, apropo de 15 ani, și mă gândeam la prezidiul de la PSD-ul din 2001. Și acolo era Năstase în centru, eu eram în stânga lui, în dreapta era Alexandru Atanasiu, în dreapta lui Atanasiu era Miron Mitrea, în stânga mea era Ion Mircea Pașcu, în stânga lui Pașcu era Dan Ioan Popescu, în stânga lui Dan Ioan Popescu era Ioan Rus, lângă Ioan Rus era Florin Georgescu, lângă Florin Georgescu era Nicolae Văcăroiu. Pe partea cealaltă erau Hrebenciuc și Mihai Tănăsescu. Hai să vedem ce s-a întâmplat în 15 ani. Doar dacă este să comparăm acest prezidiu de prezentare de program de guvernare cu cel de acum 15 ani, care, indiferent cum am vrea să-i caracaterizăm pe fiecare dintre cei pe care i-am menționat, erau oameni care aveau o calitate: știau despre ce vorbesc. Cum îmi place mie să spun, știau ceea ce nu știu și nu se băgau acolo unde nu știau. Asta este o imagine", a continuat acesta.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.