Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

În ultimul discurs la ONU, Donald Tusk l-a criticat pe Trump: 'Pentru a apăra adevărul, nu este suficient să îi acuzi pe alţii că promovează ştiri false'

reuters
donald tusk

Preşedintele în exerciţiu al Consiliului European, Donald Tusk, s-a folosit joi de ultimul său discurs în această funcţie adresat Adunării Generale a Naţiunilor Unite pentru a lansa un apel plin de pasiune pentru multilateralism, relatează DPA.

"Ştiu că un cuvânt precum globalismul nu sună atractiv", a spus Tusk, care a condus timp de cinci ani consiliul format din statele membre ale UE.

"În vocabularul meu politic, globalismul şi solidaritatea înseamnă acelaşi lucru", a adăugat el.

Tusk a precizat că discursul său "a fost inspirat de cuvinte rostite aici acum două zile, cuvinte care sugerau un conflict inerent între patriotism şi globalism", aparent făcând referire la discursul susţinut de preşedintele american Donald Trump de la aceeaşi tribună.

SONDAJ - Klaus Iohannis defilează în primul tur: bătălie ACERBĂ pentru locul II. Surpriza intrată în cursă


"Viitorul nu aparţine globaliştilor, viitorul aparţine patrioţilor", a spus Trump marţi.

Polonezul Donald Tusk a mai atras atenţia asupra egoismului care poate apărea din patriotism. "Istoria naţiunilor noastre arată cât de uşor se poate transforma dragostea pentru pământul natal în ură faţă de vecini", a afirmat el.

"Pentru a apăra adevărul, nu este suficient să îi acuzi pe alţii că promovează ştiri false", a mai spus oficialul european, folosind o formulă utilizată deseori de Trump.

Dacă puternicii lumii nu respectă statul de drept, "vor rămâne în istorie nu ca lideri, ci ca lideri falşi", a concluzionat el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.