Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

În urma declarațiilor președintelui Rezervei Federale din SUA, bursele europene au încheiat tranzacţiile de vineri în scădere

realitatea.net
criza bursa

Pieţele bursiere europene au încheiat tranzacţiile de vineri în scădere, după ce preşedintele Rezervei Federale din SUA, Jerome Powell, a declarat că banca centrală ”nu este convinsă” că a făcut suficient pentru a controla inflaţia, transmite CNBC, citat de news.ro

Indicele paneuropean Stoxx 600 a închis în declin cu 1%. Acţiunile producătorilor de alimente şi băuturi au condus pierderile, încheind sesiunea în scădere cu 3,1%, iar toate sectoarele au închis în roşu, cu excepţia acţiunilor din sectorul petrolului şi gazelor, care au crescut cu 0,4%.

Powell a declarat joi că el şi colegii săi au fost încurajaţi de recenta încetinire a ratelor inflaţiei, dar încă nu sunt convinşi că au atins o atitudine de politică monetară care este ”suficient de restrictivă pentru a reduce inflaţia la 2% în timp”.

Fed a menţinut dobânzile neschimbate săptămâna trecută, împreună cu Banca Angliei şi Banca Centrală Europeană, pieţele îndreptându-şi acum atenţia către momentul în care vor începe reducerile de dobânzi anul viitor – cu toate că bancherii centrali au respins acest lucru.

Acţiunile din regiunea Asia-Pacific au scăzut vineri după ce indicele S&P 500 din SUA, a întrerupt o serie de creşteri de opt zile, pe baza comentariilor lui Powell şi a creşterii randamentelor titlurilor Trezoreriei americane. Pe Wall Street, acţiunile au crescut în timp ce traderii urmreau randamentele Trezoreriei.

Acţiunile GN Store Nord au crescut cu peste 10% vineri, după ce producătorul danez de proteze auditive a anunţat noi obiective de economisire a costurilor, pe măsură ce a îndeplinit aşteptările privind câştigurile din trimestrul trei.

În partea de jos a indicelui Stoxx 600, acţiunile gigantului britanic al băuturilor Diageo au scăzut cu peste 15%, după ce compania a avertizat cu privire la o creştere mai slabă a profitului operaţional în prima jumătate a anului său financiar, din cauza performanţei ”material mai slabe” din America Latină.

Indicele german DAX a scăzut cu 0,77%, CAC 40 al bursei franceze cu 0,96%, iar FTSE 100 al bursei din Londra cu 1,28%. Indicele FTSE MIB al bursei din Milano a pierdut 0,49%, în timp ce IMBEX 35 al bursei din Madrid a scăzut cu 0.36%.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.