Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

În urma profitului uriaș pe anul trecut, OMV Petrom propune creșterea cu 10% a dividentelor

business-review.eu
OMV Petrom

Directoratul OMV Petrom propune un dividend în valoare brută de 0,0341 lei/acţiune pentru 2021, în creştere cu 10% comparativ cu 2020, conform unui raport remis, joi, Bursei de Valori Bucureşti, conform Agerpres.

"Pe baza rezultatelor preliminare pentru anul financiar încheiat la 31 decembrie 2021, Directoratul OMV Petrom SA propune un dividend în valoare brută de 0,0341 lei/acţiune pentru anul financiar 2021, ceea ce se transpune într-o creştere anuală de 10%, la limita superioară a intervalului de 5-10% declarat în îndrumarea privind dividendele. Aceasta propunere iniţială a fost prezentată şi Comitetului de Audit şi respectă politica actuală de dividende, precum şi îndrumarea privind dividendele", se menţionează în raport.

Propunerea finală a Directoratului privind distribuirea de dividende pentru anul financiar 2021 va fi supusă aprobării Adunării Generale Ordinare a Acţionarilor din aprilie 2022, ulterior aprobării de către Consiliul de Supraveghere, urmare a revizuirii de către Comitetul de Audit.

OMV Petrom a obţinut un profit net de 2,86 miliarde de lei anul trecut, mai mare cu 122% faţă de anul anterior, potrivit unui comunicat remis, joi, AGERPRES.

Veniturile din vânzări au crescut cu 32%, până la 26 de miliarde de lei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.