Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

În vreme ce Europa dă mai încet caloriferele, Ucraina anunță că deţine suficiente rezerve de combustibil nuclear pentru doi ani

centrală nucleară ucraina de sud

Ucraina deţine suficiente rezerve de combustibil nuclear pentru doi ani, anunţă directorul Energoatom. Petro Kotin

Ucraina are rezerve de combustibil nuclear pentru o perioadă de doi ani, dă asigurări directorul companiei ucrainene nucleare Energoatom. Petro Kotin, relatează CNN. Kievul nu a mai cumpărat combustibil nuclear din Rusia de la începutul Războiului rus în Ucraina, şi s-a bazat pe propriile rezerve. Energoatom anunţă că Kievul efectuează o tranziţie a unităţilor centralelor nucleare care depindeau de combustibilul nuclear rus către compania americană de tehnologie nucleară Westinghouse Electric, cu sediul în Pennsylvania, scrie News.ro.

”Lucrăm împreună cu Westinghouse pentru a ne crea propria linie de producţie, în baza tehnologiei (americane)”, declară Kotin în acest interviu acordat duminică. ”Producem deja capete şi cozi de cartuşe de combustibil care au fost autorizate de către această companie americană. Aşadar, noi vom produce jumătate, iar cealaltă jumătate va fi furnizată de Westinghouse”, precizează el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.