Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

În ziua în care a fost acuzat de plagiat, premierul Ciucă a fost vizitat de ambasadoarea Franței - Ce au discutat cei doi oficiali

gov.ro
Nicolae Ciucă

Premierul român Nicolae Ciucă a discutat, marți, cu ambasadoarea Franței la București, Excelența Sa Laurence Auer, despre situațția de securitate în Vecinătatea Estică și despre relațiile bilaterale dintre cele două state. Anul acesta, Franța deține Președinția Consiliului Uniunii Europene.

Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a primit-o, marți, la Palatul Victoria, pe ambasadoarea Republicii Franceze la București, E.S. Laurence Auer.

Întrevederea a avut loc în contextul exercitării de către Franța, în acest semestru, a Președinției Consiliului Uniunii Europene.

„Subiectele întrevederii s-au axat pe cooperarea strânsă și dinamică dintre cele două părți în contextul avansării agendei europene și pe parteneriatul solid și prioritățile de la nivelul relației bilaterale. De asemenea, a fost evaluată situația de securitate în Vecinătatea Estică”, anunță Guvernul României.

Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a reiterat angajamentul României pentru avansarea, într-un spirit consensual, a agendei europene și a dat asigurări cu privire la sprijinul activ al țării noastre în îndeplinirea obiectivelor ambițioase cuprinse în programul de lucru și prioritățile Președinției franceze la Consiliul UE. De asemenea, a reamintit interesul României pentru un rezultat pragmatic al Conferinței privind viitorul Europei, orientat spre acțiune şi recomandări concrete.

Ciucă a subliniat caracterul substanțial și potențialul amplificat al cooperării bilaterale pe multiple planuri, în linia Parteneriatului Strategic România-Franța și a Foii de Parcurs.

Totodată, prim-ministrul a remarcat nivelul ascendent și deosebit de încurajator al schimburilor comerciale româno-franceze.

El a notat și importanța unei decizii favorabile pentru începerea discuțiilor de aderarea a României la OCDE și a solicitat sprijinul Franței în acest demers.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.