Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Înainte ca Patriarhul Daniel să ajungă la Moscova, Vladimir Putin a ținut un discurs la o reuniune a Sinodului Arhieresc, premieră în Rusia

Preşedintele rus Vladimir Putin a apărat "valorile tradiţionale" participând vineri la Sfântul Sinod Arhieresc al Patriarhiei Moscovei, o premieră pentru un preşedinte rus, fapt ce demonstrează legăturile strânse dintre Kremlin şi Biserica Ortodoxă Rusă, relatează AFP. Totul s-a întâmplat cu o zi înainte ca Patriarhul Daniel al României să ajungă în capitala Rusiei, unde e invitat la cea de-a 100-a aniversări de la restabilirii Patriarhatului în cadrul Bisericii Ortodoxe Ruse.

"Observăm în numeroase ţări erodarea valorilor tradiţionale, ceea ce duce la degradarea societăţii (...). Indiferenţa şi pierderea valorilor de referinţă conduc la radicalism, xenofobie şi conflicte religioase", a declarat preşedintele rus, vorbind în faţa patriarhului Kirill şi a 350 de ierarhi, care s-au adunat în catedrala Hristos Mântuitorul din Moscova, scrie agerpres.ro.

Citește și: S-a aflat! Cât de bogat este secretarul de stat Raed Arafat și ce venituri are acesta

"Astăzi a avut loc un eveniment istoric: şeful statului rus a venit la Sfântul Sinod Arhieresc", a salutat patriarhul Kirill, citat de agenţia de presă oficială RIA Novosti.

Sinodul a fost convocat cu ocazia celei de-a 100-a aniversări de la restabilirii Patriarhatului în cadrul Bisericii Ortodoxe Ruse.

Citește și: Lovitură pentru Gabriela Firea! Refuzul care îi dă peste cap planurile

După ce a fost condusă timp de 200 de ani în timpul Imperiului Rus de către Sfântul Sinod, un organism controlat de stat, Biserica Ortodoxă Rusă a dobândit un Patriarhat în 1917.

De la sosirea la putere a lui Vladimir Putin în 2000, biserica şi-a crescut influenţa în Rusia, unde majoritatea populaţiei este ortodoxă şi a devenit un interlocutor privilegiat al Kremlinului.

Citește și: Declaraţii incendiare făcute de omul săptămânii în Parlamentul European! Reacţii pe subiectele momentului

Ea a recuperat numeroase mănăstiri şi biserici confiscate în epoca comunistă, a obţinut introducerea în şcoli a cursurilor de iniţiere religioasă şi adoptarea unei legi care pedepseşte cu închisoarea "ofensele la adresa sentimentelor credincioşilor".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.