Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Înainte să plece de la Casa Albă, Donald Trump a fost rugat să-l grațieze pe fondatorul Wikileaks, Julian Assange

Julian Assange

Stella Moris, partenera lui Julian Assange, i-a cerut preşedintelui Donald Trump să anunţe o graţiere "de ultim moment" pentru fondatorul Wikileaks încarcerat, relatează miercuri DPA, potrivit AGERPRES.

Într-un videoclip postat pe Twitter, Moris a spus că Trump ar putea încă "face ceea ce trebuie" în ciuda faptului că a părăsit deja Casa Albă pentru ultima dată.

"Dle preşedinte, Julian este acum în închisoare, ar putea muri acolo. Aceasta poate fi singura lui şansă", a declarat ea.

Citește și: Ilie Năstase a răbufnit după ce s-a scris că e în pragul falimentului:  Numai proștii spun asta

În pledoaria sa, ea a făcut referire la decizia fostului preşedinte Barack Obama de a-l graţia pe denunţătorul Chelsea Manning înainte de a-şi încheia mandatul.

"Cum se poate ca editorul să nu fie iertat atunci când este denunţătorul?", a spus Moris. Assange se află în prezent în închisoare în sud-estul Angliei.

La începutul acestei luni, judecătoarea Vanessa Baraitser a decis că el nu ar trebui extrădat din cauza îngrijorărilor legate de sănătatea sa.Dar ea i-a refuzat eliberarea pe cauţiune, considerând că există riscul ca el să încerce să se sustragă din nou autorităţilor.

Citește și: Vlad Voiculescu: ‘Cred că este bine ca oamenii să aibă acces la teste antigen de calitate’

Assange aşteaptă rezultatul unei contestaţii la Înalta Curte dacă ar trebui sau nu să fie trimis în SUA. El a fost acuzat că a conspirat cu Manning pentru a publica o mulţime de materiale clasificate în 2010.

Assange trebuie să răspundă la 18 capete de acuzare în Statele Unite şi dacă va fi găsit vinovat, el riscă 175 de ani de închisoare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.