Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Înaintea summitului G20, preşedintele Erdogan acuză Germania de suicid

reuters
Erdogan

Preşedintele turc, Recep Tayyip Erdogan, a afirmat că Germania 'comite un act sinucigaş' pentru că nu îi dă voie să se întâlnească cu etnicii turci din această ţară în cursul vizitei prilejuite de summitul G20, care începe vineri, la Hamburg, relatează Reuters. 'Germania comite un suicid', a declarat preşedintele turc pentru săptămânalul Die Zeit. 'Germania trebuie să corecteze această greşeală', a indicat el.

Erdogan a afirmat de asemenea că atât timp cât Germania nu trimite susţinători ai predicatorului Fethullah Gulen înapoi în Turcia, ţara sa va considera Germania un teritoriu care protejează terorişti. Ankara l-a acuzat pe predicatorul Gulen, un cleric musulman, de organizarea loviturii de stat eşuate din iulie anul trecut. Gulen a negat orice implicare în acest eveniment. Totuşi, Erdogan a afirmat de asemenea că Germania şi Turcia sunt două ţări care au nevoie una de cealaltă, menţionând că el personal nu are nicio problemă cu cancelarul german Angela Merkel, conform Agerpres.

Guvernul german a anunţat săptămâna trecută că îl va primi pe preşedintele turc, Recep Tayyip Erdogan, ca pe un oaspete important la summitul G20 ce va avea loc în perioada 7-8 iulie la Hamburg, în pofida deciziei Berlinului de a interzice alte evenimente publice organizate cu prilejul vizitei sale, menţionează Reuters.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.