Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Înalt demnitar din guvernul lui Medvedev arestat: Viktor Işaev a fost arestat sub bănuiala de fraudare a grupului petrolier Rosneft

politia rusia

Poliţia rusă l-a arestat joi pe Viktor Işaev, fost demnitar în guvernul condus de Dmitri Medvedev şi fost vicepreşedinte al Rosneft, sub bănuiala de fraudare a acestui grup petrolier, a anunţat purtătoarea de cuvânt a Comitetului de anchetă, Svetlana Petrenko, potrivit Reuters, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Lovitură pentru clienții Orange! Ce se întâmplă cu rețeaua

Viktor Işaev este al doilea fost demnitar rus arestat în ultimele zile, după plasarea în arest a lui Mihail Abîzov, fost ministru fără portofoliu acuzat de deturnare de fonduri. El este acuzat că a determinat Rosneft să plătească o chirie supraevaluată pentru o proprietate din Habarovsk, în Extremul Orient rus.

Faptele s-au petrecut în perioada 2014-2017, când Işaev era vicepreşedinte al grupului Rosneft.

Citește și: Concursul muzical internaţional Eurovision 2019 ar putea fi anulat! Care este cauza

Viktor Işaev a fost ministru al dezvoltării în Extremul Orient rus în 2012-2013, iar anterior emisar al Kremlinului în regiune. În perioada 1991-2009 a fost guvernator al regiunii Habarovsk.

Justiţia rusă l-a plasat miercuri în arest preventiv pe un fost ministru considerat un apropiat al lui Dmitri Medvedev şi acuzat de deturnare de fonduri şi de faptul că a profitat de funcţiile sale pentru a forma un grup infracţional.

Citește și: Lovitură pentru Tudor Chirilă! Cum s-a ales artistul cu dosar penal

Potrivit anchetatorilor, Mihail Abîzov, fost ministru fără portofoliu, a deturnat între 2011 şi 2014, cu ajutorul a cinci antreprenori şi responsabili din sectorul energetic, sume depăşind patru miliarde de ruble (aproximativ 55 milioane de euro).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.