Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Înalt demnitar italian, apropiat al vicepremierului Matteo Salvini, a demisionat, după ce a fost condamnat pentru corupţie

coruptieCatuse

Viceministrul italian al transporturilor şi infrastructurii, Edoardo Rixi, de asemenea membru important al partidului de guvernământ Liga, a demisionat joi după ce a fost condamnat în primă instanţă într-un dosar de corupţie, relatează agenţiile AFP şi EFE, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Ieșire distrugătoare la adresa lui Dan Barna: ‘Sper, într-o zi, să ajungeți unde vă e locul în cartea de istorie. La gunoi!’

Pe vremea când era lider al deputaţilor Ligii în provincia Liguria, Edoardo Rixi a validat deconturi ale aleşilor săi prezentate drept cheltuieli ''de serviciu'', dar care de fapt erau, potrivit instanţei, cheltuieli pentru bunuri şi servicii personale, precum călătorii, flori, mese la restaurant sau vizite în parcuri de distracţii.

Citește și: Ipoteza care dinamitează scena politică: Traian Băsescu sau Victor Ponta, premier!

El a fost astfel condamnat în primă instanţă la trei ani şi patru luni de închisoare, plus interdicţia perpetuă de a mai ocupa o funcţie publică. În acelaşi dosar a fost condamnat la doi ani şi zece luni de închisoare actualul senator Francesco Bruzzone, fost preşedinte al Consiliului Regional din Liguria, de asemenea membru al partidului Liga.

Citește și: Rareș Bogdan, precizare de ultimă oră: Nu e adevărat!

Liderul acestui partid, vicepremierul şi ministru de interne Matteo Salvini, a declarat că respectă decizia justiţiei, dar a adăugat: ''Mizez pe o achitare la finalul procesului (după judecarea recursului), dar mi se pare incredibil că există traficanţi de droguri în libertate, în timp ce primari, funcţionari şi parlamentari sunt acuzaţi şi condamnaţi fără nicio probă''.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.