Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Înalt oficial american din apărare: 'Rusia vrea să recruteze peste 60.000 de soldați. Rămâne de văzut cât de mult succes va avea'

armata rusia

Statele Unite au indicii că Rusia caută să recruteze "peste 60.000 de soldați" printre care noi recruți și ar încerca mobilizarea rezerviștilor pentru a-și întări forțele de invazie în Ucraina, potrivit unui înalt oficial american din domeniul apărării, informează postul american CNN.

Oficialul a avertizat că "rămâne de văzut" cât de mult succes va avea Rusia în atingerea acestui obiectiv, cât de multă pregătire vor primi aceste forțe sau unde vor fi trimise.

Oficialul a mai spus că SUA nu au văzut că există "întăriri proaspete, complet antrenate, complet înarmate", gata să întărească grupurile tactice de batalioane rusești epuizate.

În ceea ce privește capacitatea lor actuală, Rusia se află acum la "sub 85% din puterea de luptă disponibilă evaluată" pe care Moscova a acumulat-o înainte de invazia Ucrainei din februarie, a declarat vineri un înalt oficial american din domeniul apărării, în timpul unei ședințe de informare cu jurnaliștii.

"Din puterea de luptă disponibilă evaluată pe care o aveau la dispoziție înainte de invazie și pe care au dispus-o împotriva Ucrainei în acest scop, din puterea de luptă totală evaluată pe care o aveau, estimăm că se află între 80 și 85% din ceea ce aveau", a declarat oficialul, care ia în considerare o varietate de factori, de la numărul de tancuri, avioane de luptă, inventarul de rachete, precum și trupele.

Oficialul nu a vrut să avanseze o cifră specifică a numărului total de soldați ruși care au fost uciși până în prezent în operațiunea din Ucraina. "Agregatul ne spune că sunt sub 85% din puterea de luptă disponibilă evaluată atunci când au început această invazie", a declarat oficialul.

De asemenea, SUA consideră că armata rusă nu și-a rezolvat "problemele de logistică și de susținere", inclusiv cele care existau în afara Ucrainei, potrivit unui înalt oficial american din domeniul apărării.

Oficialul a spus că aceste probleme înseamnă că este puțin probabil ca ei să fie capabili să își întărească forțele din partea de est a Ucrainei "cu mare viteză".

"Nu credem că, în general, acesta va fi un proces rapid pentru ei, având în vedere tipurile de pierderi pe care le-au suferit și tipul de daune pe care le-au suferit în ceea ce privește pregătirea unităților lor", a declarat oficialul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.