Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Înalt oficial rus, ucis la Belgorod: serviciul secret al Ministerului Apărăii din Ucraina anunță lichidarea șefului grupului operațional Belgorod

Al-Jazeera
Belgorod

Colonelul rus Andrei Stesev (52 de ani) ar fi fost ucis în luptele din satul Novaya Tavolzhanka din regiunea Belgorod a Federației Ruse, care a fost ocupat de luptători ai Corpului de Voluntari ruși, care luptă de partea Ucrainei, informează Direcția Principală de Informații a Ministerului Apărării din Ucraina.  El a fost șeful grupului operativ Belgorod, potrivit surselor citate.

"Potrivit informațiilor operaționale, în noaptea de 04-05 iunie, în satul Novaya Tavolzhanka, a fost ucis colonelul Gărzii Andrei Vasilievici Stesev, seniorul grupului operațional Belgorod. Anterior, el a fost comandant al Regimentului 104 Asalt Aerian al Forțelor Aeropurtate ale Federației Ruse", se arată în raport, relatează presa de la Kiev.

Legiunea "Libertatea Rusiei" a raportat că lichidarea lui Stesev este rezultatul muncii lor cu "Corpul de voluntari ruși". "Dorim să vă informăm că grupul comun al Legiunii "Libertatea Rusiei" și RDK l-au ucis pe colonelul Stesev Andrei Vasilievici, senior al grupului operațional Belgorod. A murit într-o bătălie cu armele mici, ca ofițer cu o armă în mâini, dar trebuie să recunoaștem că aceste mâini sunt până la coate în sânge. El și subordonații săi, la ordinele sale, au terorizat sistematic populația din regiunea Belgorod, le-au încălcat drepturile și libertățile. Anterior, Stesev a ucis civili în Cecenia, Iugoslavia, Abhazia și pe teritoriul Ucrainei", a declarat Legiunea într-un comunicat.

Mulți soldați ai armatei ruse au fost capturați duminică, 4 iunie, în Novaya Tavolzhanka. Legiunea "Libertatea Rusiei" și "Corpul de voluntari ruși" i-au oferit guvernatorului regiunii Belgorod, Viaceslav Gladkov, să predea prizonierii în schimbul unei întâlniri cu el. Cu toate acestea,a refuzat, iar prizonierii au fost predați Ucrainei pentru un schimb suplimentar de soldați ucraineni capturați.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.