Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Înalt oficial ucrainean avansează un scenariu inedit: Care ar fi planul real al Moscovei în teritoriile ocupate

harta-razboi-nipru-herson

Secretarul Consiliului de Securitate şi Apărare Naţională al Ucrainei, Oleksi Danilov, a declarat luni pe Twitter că Rusia nu are nicio intenție de a integra teritoriile ocupate, în ciuda discursului oficial al Moscovei despre „salvarea” respectivelor teritorii.

„Scopul lor este de a transforma totul într-o zonă cenușie, un deru de mediu zastpermanent, o groapă de gunoi rusească, teren nepotrivit pentru cultivare și pentru viață. Imposibilitatea învingerii Ucrainei prin mijloace militare se transformă în încercări de compensare a eșecurilor militare cu tactica pământului ars”, a scris Danilov.

Potrivit acestuia, Rusia nu intenționează să restabilească activitatea întreprinderilor de pe teritoriul ocupat cu scopul de a le include în sistemul economic și energetic al Federației Ruse. În schimb, rușii plănuiesc să aducă întreprinderile care nu au fost încă distruse într-o stare critică, inclusiv pentru a le putea utiliza care „arme tehnologice” care să stea obstacole în calea contraofensivei ucrainene.

„Doar dezocuparea completă a întregului teritoriu este o garanție a redresării economice și sociale”, a subliniat oficialul de la Kiev.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.