Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Înalt oficial ungar, declarație CONTROVERSATĂ: Aş fi dat mai devreme cu pumnul în masa românilor

Alchetron
zsolt semjen

Nemeth Zsolt, preşedintele Comisiei de Politică externă a Parlamentului și Semjen Zsolt, viceprim-ministru al Ungariei, responsabil cu politica naţionala au susţinut, luni, 5 decembrie, o conferinţă de presă într-o notă foarte ofensivă, transmite index.hu.

Potrivit sursei citate, evenimentul s-a referit la alegerile din 11 decembrie din Romania. Ministrul ungar de externe, Szijjarto Peter, a interzis diplomatilor maghiari sa participe la manifestarile organizate cu ocazia zilei de 1 Decembrie, aratand ca maghiarii nu au motiv sa sarbatoreasca. Aceasta atitudine a fost calificata de Traian Basescu ca o ofensa, acesta declarand ca Romania se intinde pana la Tisa.

PROTESTE în Valea Jiului: Care sunt nemulțumirile minerilor


In acest context, Nemeth si Semlyen au aratat ca relatiile diplomatice maghiaro-romane sunt proaste, si au devenit din ce in ce mai proaste dupa 2012. La intrebarea daca pentru aceasta situatie are vreo responsabilitate si partea maghiara, Semjen a declarat urmatoarele: “Am constiinta curata, trebuie sa spun ca nu."

Dupa care viceprim-ministrul a declarat că in chestiunea romana partea maghiara nu poate fi “deloc„ criticata, maxim poate fi criticata ca nu a dat cu pumnul in masa mai devreme, informează hotnews.ro.

Ponta, ironii la adresa PNL: Ura! Tovarășa Alina Gorghiu Dej și-a găsit perechea

Nemeth Zsolt nu s-a delimitat de actiunea ministrului de externe Szijjarto Peter, aratand ca decizia cu privire la Ziua nationala a Romaniei nu este in sfera lui de competenta, raspunderea trebuie asumata de ministru.

Atmosfera apasatoare a fost resimtita in special prin faptul ca ambii politicieni au repetat de mai multe ori cat de proaste sunt acum relatiile diplomatice maghiaro-romane iar cand a vorbit de situatia comunitatii maghiare din Romania, Semjen a subliniat ca “suntem pusi la zid!".

Semjen a declarat “sincer„ ca si el a avut un rol in faptul ca la alegerile din Romania concureaza o singura formatiune maghiara prin coalitia UDMR-PCM, respectiv in faptul ca PPMT nu sustine niciun candidat independent.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.