Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Înalta Curte, lovitură grea pentru Dinu Pescariu. Decizia magistraţilor după contestaţia afaceristului

Inquam Photos / Octav Ganea
dinu pescariu

Dinu Pescariu a primit o lovitură grea de la Înalta Curte! Magistraţii au decis să respingă contestaţia formulată de omul de afaceri. Decizia judecătorilor este definitivă, astfel că afaceristul nu scapă de controlul judiciar.

Citeşte şi: Primăria Capitalei, reguli NOI pentru taxi în Capitală. Lovitură GREA pentru Uber şi Taxify

Mai mult decât atât, judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie îl obligă pe Dinu Pescariu la plata cheltuielilor judiciare în valoare de 200 de lei, dar şi onorariul apărătorului desemnat din oficiu, în cuantum de 35 de lei.

"2607/1/2017/a1.7.1 - Respinge, ca nefondată, contestaţia formulată de inculpatul Pescariu Dinu Mihail împotriva încheierii din 12 decembrie 2017 a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie – Secţia Penală pronunţată în dosarul nr. 2607/1/2017/a1.7. Obligă contestatorul inculpat la plata sumei de 200 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. Onorariul parţial cuvenit apărătorului desemnat din oficiu, în sumă de 35 lei, rămâne în sarcina statului. Definitivă.", se arată în minuta ÎCCJ.

Omul de afaceri Dinu Pescariu a fost plasat sub control judiciar în dosarul Microsoft, alături de Claudiu Florică. Despre cei doi, procurorii anticorupție spun că ar fi obținut în mod ilegal, în anul 2009, prelungirea unui contract de închiriere licențe Microsoft cu statul român.

Totul ar fi fost posibil, acuză DNA, cu sprijinul fostului ministru al Comunicatiilor, Gabriel Sandu, condamnat definitiv într-un alt dosar Microsoft, și cu cel al unui director din cadrul acestei companii, Cătălin Tatomir.

Prejudiciul din acest dosar se ridică la peste 50 de milioane de euro.

Citeşte şi: SCANDAL în Poliţie! Şeful Serviciului Omoruri, ÎN VIZORUL ministrului de Interne: 'Nu avea mandat să facă declaraţii despre Codurile penale' .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.