Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Înalta Curtea stabilit o nouă dată pentru audierea lui Liviu Dragnea. Liderul PSD este internat în spital și nu s-a prezentat la termenul de luni

captură TV
Liviu Dragnea

Un complet de cinci judecători de la ÎCCJ a stabilit ca preşedintele PSD, Liviu Dragnea, să fie audiat pe 15 aprilie în dosarul DGASPC Teleorman, în condiţiile în care el nu s-a prezentat luni la proces, potrivit agerpres.ro.

Liviu Dragnea nu s-a prezentat luni la Înalta Curte, unde urma să dea o declaraţie în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman, avocaţii săi depunând documente că acesta se află internat în spital.

Citește și: Șerban Nicolae pune tunurile pe bănci! Legea care va analiza la sânge instituțiile bancare .

Preşedintele completului i-a anunţat pe avocaţi să fie pregătiţi să pună concluzii finale la termenul din 15 aprilie.

La termenul de luni al procesului au fost audiaţi 5 martori, urmând ca Dragnea şi alţi inculpaţi din dosar să fie audiaţi în aprilie.

Citește și: Vești proaste pentru Simona Halep! Câte puncte o despart de locul 1

Tot acum, DNA a anunţat că solicită schimbarea încadrării juridice pentru 3 dintre inculpaţi, fără a le spune însă numele în sala de judecată.

Unul dintre avocaţi a precizat că ar fi vorba despre Liviu Dragnea, Olguţa Şefu şi Rodica Miloş - foste directoare la DGASPC Teleorman, iar solicitarea de schimbare a încadrării ar avea legătură cu prescrierea faptelor.

Doi dintre avocaţi, printre care şi cel al lui Liviu Dragnea, au ridicat în faţa judecătorilor o excepţie privind nelegala constituire a completului care l-a condamnat în primă instanţă pe Dragnea la 3 ani şi 6 luni închisoare cu executare. În opinia acestora, completul trebuia să fie specializat în fapte de corupţie. Instanţa a respins discutarea cererii la acest termen de judecată.

Citește și: Șerban Nicolae pune tunurile pe bănci! Legea care va analiza la sânge instituțiile bancare .

Pe 21 iunie 2018, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-a condamnat pe Liviu Dragnea la 3 ani şi 6 luni închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de instigare la abuz în serviciu în dosarul DGASPC Teleorman, care viza angajarea fictivă a Adrianei Botorogeanu şi a Anisei Niculina Stoica.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.