Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Înalţi oficiali din EMIRATE se află în pragul arestării - Marea Britanie, SUA şi Turcia, solicitate să investigheze 'crime de război' comise în Yemen (surse)

BBC
yemen Aden

Marea Britanie, Statele Unite şi Turcia au fost solicitate oficial miercuri să aresteze înalţi oficiali din Emiratele Arabe Unite (EAU) sub suspiciunea că au comis crime din război şi acte de tortură în Yemen, au declarat trei surse pentru Reuters, citată de Agerpres.

Societatea de avocatură britanică Stoke White a depus plângerile la Poliţia Metropolitană britanică şi ministerele justiţiei din SUA şi Turcia în numele lui Abdullah Suliman Abdullah Daubalah, jurnalist, şi Salah Musulman Salem, al cărui frate a fost ucis

Citeşte şi: UPDATE ALERTĂ! Fostul primar al Piteştiului şi fiica acestuia, condamnaţi la opt, respectiv cinci ani, de închisoare cu executare în dosarul autobuzelor
în Yemen.

În plângerea depusă miercuri se arată că EAU sunt responsabile de tortură şi crime de război comise împotriva civililor din Yemen în 2015 şi 2019. O purtătoare de cuvânt a EAU nu a putut fi contactată imediat pentru comentarii.

"Se solicită ca poliţiile din Marea Britanie, SUA şi Turcia să deschidă investigaţii asupra acestor presupuse crime cât mai curând posibil", potrivit uneia dintre surse.

Suspecţii identificaţi includ lideri politici şi militari din Emiratele Arabe Unite care locuiesc în EAU şi Statele Unite, dar care călătoresc în Marea Britanie cu regularitate.

Citeşte şi: 'ABANDONAT' de avocații săi, Liviu Dragnea petrece ZIUA ÎNDRĂGOSTIȚILOR în penitenciar - Ce s-a întâmplat în instanță

Emiratele Arabe Unite sunt partenere majore într-o coaliţie condusă de Arabia Saudită ce a intervenit în Yemen în martie 2015 pentru a restabili guvernul înlăturat al preşedintelui Abd-Rabbu Mansour Hadi după ce a fost răsturnat de rebelii houthi la sfârşitul anului 2014. În iulie, EAU au anunţat că îşi retrag trupele din Yemen, dar au rămas parte a coaliţiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.