Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Înaltpreasfinţitul Părinte Iosif a sfinţit icoana Maicii Domnului la Parohia Uccle din Buxelless

basilica.ro
Mitropolitul Iosif Parohia Uccle

Înaltpreasfinţitul Părinte Iosif a sfinţit marţi, la Parohia Uccle din Buxelless, icoana Maicii Domnului Oranta, intitulată Ocrotitoare a românilor de pretutindeni, reprezentaţi în icoană prin bărbaţi, femei şi copii purtând portul popular naţional. Au fost sfinţite şi alte două icoane reprezentând pe Preasfânta Treime şi pe Sfântul Gheorghe, care vor fi montate în catapeteasma lăcaşului de cult din Bruxelles.

Sfinţirea icoanelor a avut loc după Sfânta Liturghie. Este prima vizita pastorală pe care ierarhul o efectuează în Belgia, după o perioadă de mai bine de un an, scrie Basilica.ro.

Belgia este una dintre ţările care au avut măsurile cele mai stricte în ceea ce priveşte săvârşirea slujbelor în toată perioada de pandemie, numărul maxim de persoane participante la slujbe fiind limitat la 15.

Mitropolitul Iosif a vorbit la predică despre „apostolii iubirii lui Dumnezu care s-au impus în conștiința Bisericii ca niște misionari prin excelență şi toată viața lor nu a fost altceva decât o călătorie înspre Dumnezeu și înspre oameni pentru a-i aduce în Împărăția lui Dumnezeu”.

„În vremurile pe care le trăim suntem chemaţi, noi ortodocșii, să dăm o mărturie vie despre credința noastră în Iisus Hristos, Singurul Dumnezeu și Mântuitor, Care ne cheamă să descoperim, prin rugăciune și asceză, puterea credinței. Căci credința, care este puterea lui Dumnezeu în noi (1 Corinteni 2, 5), ne dă curaj în lupta cu greutățile vieții și ne umple de pacea lui Dumnezeu care este mai de preț decât toate bogățiile lumii”.

Părintele paroh Dorian-Gheorghe Molete a mulţumit credincioşilor prezenţi pentru dragostea şi devotamentul de care au dat dovadă în toată această perioadă greu-încercată pentru întreaga omenire.

Parohia Uccle cu hramurile Sf. Ap. Petru și Pavel și Sf. Gertrude de Nivelles a fost concesionată comunității românești de Arhiepiscopia Romano-Catolică din Bruxelles pentru o periodă de 77 de ani. Biserica a fost restaurată de comunitatea românească.

În Bruxelles Biserica Ortodoxă Română are patru parohii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.