Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Înaltul comisar ONU pentru drepturile omului îşi exprimă îngrijorarea cu privire la situaţia din Tunisia

UN NEWS
Michelle Bachelet Înalt comisar al ONU pentru drepturile omului

Înaltul comisar ONU pentru drepturile omului, Michelle Bachelet, şi-a exprimat îngrijorarea cu privire la situaţia din Tunisia, dar şi-a reiterat oferta de asistenţă în timpul unei convorbiri telefonice cu ministrul tunisian de externe Othman Jerandi, relatează marţi France Presse.

Comisarul i-a explicat ministrului că "urmăreşte îndeaproape situaţia" şi că serviciile sale "sunt acolo pentru a ajuta dacă (tunisienii) vor solicita acest lucru", a explicat Marta Hurtado, purtătorul de cuvânt al Înaltului Comisariat, într-un briefing de presă la Geneva.

"Situaţia este îngrijorătoare şi o urmărim foarte atent şi ştim cu ce provocări se confruntă ţara", a adăugat dna Hurtado.

''Ceea ce sperăm este ca toate progresele înregistrate în ultimii 10 ani în ceea ce priveşte reformele democratice să poată fi păstrate şi să nu existe niciun fel de regres", a insistat ea, relatează Agerpres.ro.

Apelul telefonic al ministrului tunisian către dna Bachelet face parte dintr-o serie convorbiri pentru a linişti interlocutorii după preluarea puterii de către preşedinte la 25 iulie.

Kais Saied şi-a acordat puteri depline la 25 iulie şi a suspendat Parlamentul, spunând că vrea "să salveze" această mică ţară din Maghreb, afectată de luni de blocaje politice şi de o nouă creştere a numărului deceselor cauzate de COVID-19.

Pe contul său de Twitter, Jerandi a evocat convorbirile avute în ultima săptămână cu ministrul francez de externe Jean-Yves Le Drian, cu omologii săi italian Luigi Di Maio, portughez Augusto Santos Silva şi belgian Sophie Wilmes, în timpul cărora a apărat măsurile luate de preşedintele Saied şi a dat asigurări cu privire la "alegerea ireversibilă a democraţiei şi libertăţilor".

Confruntat cu îngrijorările comunităţii internaţionale că Tunisia, leagănul Primăverii Arabe, regresează spre autoritarism, preşedintele Saied a asigurat vineri că "detestă dictatura". Nu există "nicio teamă" cu privire la libertăţi şi drepturi în Tunisia, a spus el.

Potrivit acestuia, arestările privesc doar persoanele deja urmărite penal de justiţie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.