Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Încă 16 români trimiși la muncă în Germania s-au infectat: Totul a fost ținut sub tăcere

Facebook
muncitori romani sezonieri agricultra

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) transmite că 16 români care lucrează într-o fermă din localitatea germană Julich, landul Renania, au fost confirmaţi ca infectaţi cu noul coronavirus.

O notificare în acest sens a fost făcută către Consulatul General al României la Bonn de către un cetăţean român care lucrează în locul respectiv, precizează sursa citată.

Citește și: Tudose, atac devastator la adresa PNL și USR-PLUS: ‘Mor oamenii cu zile, dar puritanii politicii românești se bat pe transferuri îmbibate de principii’

În acest context, oficiul consular a efectuat, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă angajator pentru a obţine informaţii suplimentare.

Potrivit datelor comunicate de către angajator, MAE precizează că, într-o primă etapă a procesului de testare a angajaţilor, 16 cetăţeni români de la ferma în cauză au fost depistaţi pozitiv pentru infecţia cu SARS-CoV-2. Toate persoanele infectate sunt asimptomatice şi monitorizate de către un medic, situaţia de la fermă fiind în atenţia autorităţilor sanitare locale. De asemenea, acestora li se asigură alimente şi produse de strictă necesitate de către angajatorul german.

Citește și: Moment penibil pentru Nelu Tătaru la unitatea mobilă de Terapie Intensivă din Galați: ‘Ați văzut și dumneavoastră ce s-a întâmplat’

Reprezentanţii fermei au precizat că întreg personalul va fi testat, în mod etapizat, iar activitatea va continua, în condiţii de carantină, cu respectarea măsurilor de protecţie sanitară dispuse în contextul pandemiei.

Până la acest moment, la nivelul Consulatului General al României la Bonn nu au fost primite solicitări de asistenţă consulară din partea cetăţenilor români care îşi desfăşoară activitatea la ferma respectivă.

Citește și: Ultimă oră! Traian Băsescu face praf, în direct, alianța PNL-USR-PLUS: ‘Alianța marxisto-liberală’

Consulatul General al României la Bonn continuă dialogul cu angajatorul, fiind pregătit să acorde asistenţă consulară, conform competenţelor legale şi cu stricta respectare a măsurilor adoptate de autorităţile germane în contextul pandemiei de COVID-19.

MAE reaminteşte că cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Consulatului General al României la Bonn: 0049 228 68 38 135; 0049 228 68 38 211; 0049 228 68 38 244; 0049 228 68 38 254, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de urgenţă, sau la numărul de telefon de urgenţă al consulatului: 0049 (0)1735757585.

Citește și: Care sunt cele șase categorii de simptome ce pot prevedea cât de grav va evolua afecțiunea unui pacient cu SARS-CoV-2 .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.