Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Încă 24 de suspecţi au fost eliberaţi în dosarul privind dispariţia a 43 de studenţi în sudul Mexicului

abnews24.com
mexic

Un judecător a ordonat eliberarea a 24 de suspecţi în ancheta privind dispariţia a 43 de studenţi în sudul Mexicului, în septembrie 2014, a anunţat duminică preşedintele Comisiei de verificare însărcinate cu acest dosar, Alejandro Encinas, informează luni AFP, potrivit Agerpres.

"Aceste 24 de decizii de eliberare se adaugă altor 53 deja pronunţate de acelaşi judecător, ceea ce înseamnă 77 de puneri în libertate în total" pentru presupuşii autori ai delictelor legate de dispariţia studenţilor, a declarat Encinas. 

În total, 142 de persoane au fost arestate în cadrul acestui dosar. 

Alejandro Encinas, care este de asemenea subsecretarul pentru drepturile omului în cadrul Administraţiei preşedintelui Andres Manuel Lopez Obrador, a estimat că noi decizii similare ar putea interveni în următoarele zile. 

Persoanele arestate în cadrul acestei anchete au fost eliberate ca urmare a unor erori de procedură şi nereguli comise de către anchetatori, în special recurgerea la tortură pentru a obţine mărturii.

Citește și: Preşedintele turc îi primeşte la Ankara pe omologii rus şi iranian pentru un summit consacrat Siriei

În noaptea de 26 spre 27 septembrie 2014, studenţii au deturnat cinci maşini pentru a se duce să manifesteze la Mexico. Ei au fost atacaţi de ofiţeri ai poliţiei municipiului Iguala, la ordinul primarului. Potrivit autorităţilor, poliţiştii i-au predat ulterior cartelului Guerreros Unidos, care i-ar fi confundat cu un cartel rival şi i-ar fi ucis, incinerându-le trupurile la o groapă de gunoi. 

Însă experţi independenţi ai Comisiei Interamericane pentru Drepturile Omului au contestat această versiune într-un raport publicat în 2015. Mandatul lor nu a fost reînnoit de guvernul lui Enrique Pena Nieto şi ei nu şi-au putut finaliza ancheta. 

Una dintre ipotezele avansate era aceea că studenţii ar fi deturnat din greşeală un autobuz încărcat cu heroină care avea drept destinaţie SUA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.