Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Încă 717 noi decese în Marea Britanie: Se pregăteşte prelungirea restricţiilor

www.diarystore.com
Big Ben Londra

Premierul britanic Boris Johnson se recupera, luni, la reşedinţa de la Chequers, la circa 50 km nord-vest de Londra, de pe urma bolii COVID-19, în prima zi a unei săptămâni în care guvernul său urmează să decidă dacă prelungeşte măsurile de izolare pentru stoparea epidemiei care a făcut până acum peste 11.000 de victime în Regatul Unit, transmite AFP.

Boris Johnson a sosit duminică la Chequers după ce a fost externat din spitalul londonez Saint Thomas, unde a petrecut mai multe zile la terapie intensivă, scrie agerpres.ro.

Citește și: USR, atac la Curtea Constituțională și la Guvernul Orban!

În acest conac din secolul al XVI-lea, reşedinţă a premierilor britanici începând din 1921, Johnson şi-a început convalescenţa, alături de partenera sa de viaţă, Carrie Symonds, însărcinată.

'Prim-ministrul se concentrează pe recuperare, nu lucrează în acest moment', a afirmat luni un purtător de cuvânt al lui Boris Johnson. În acest timp, gestionarea crizei revine guvernului, sub direcţia ministrului de externe Dominic Raab.

Citește și: Un cunoscut protestatar îl atacă dur pe Marcel Vela: Nu merge să pui securiști vechi în haine(grade) noi

Luni, Ministerul Sănătăţii a raportat o creştere cu 717 a numărului de decese, care au ajuns la un total de 11.329. În acelaşi timp, bilanţul cazurilor de infectare s-a majorat cu 4.342, ridicând numărul total la 88.621.

În zilele următoare, guvernul va trebui să se pronunţe asupra unei eventuale prelungiri a restricţiilor decretate pe 23 martie pentru o perioadă de trei săptămâni.

Citește și: Marcel Ciolacu, apel către președintele României: O să venim cu anumite măsuri economice.

'Voi fi clară, pentru ca nimeni să nu-şi facă iluzii: este puţin probabil că examinarea măsurilor de izolare să rezulte într-o ridicare a restricţiilor într-un viitor apropiat', a declarat luni premierul scoţian Nicola Sturgeon într-un discurs oficial.

Potrivit cotidianului conservator The Times, guvernul este scindat în acest moment între miniştrii care susţin o prelungire pentru scurt timp, până în mai (printre ei, ministrul de interne Priti Patel, cel de finanţe, Rishi Sunak, sau cel al comerţului, Alok Sharma), şi cei care pledează, precum ministrul sănătăţii, Matt Hancock, pentru mai mult de trei săptămâni.

Citește și: Ministrul Agriculturii îi liniștește pe români: Există foarte multe stocuri

Consilierii ştiinţifici ai guvernului se vor reuni marţi, cu două zile înaintea anunţului aşteptat din partea guvernului.

Luni dimineaţă, un purtător de cuvânt al lui Boris Johnson a declarat că în 24 de ore, începând de duminică, ora 08.00 GMT, în Marea Britanie (cu excepţia Irlandei de Nord) au fost realizate 18.000 de teste şi că se fac progrese spre ţinta de 100.000 zilnic.

Citește și: Pensionarii mai au de așteptat! Decizia va fi luată abia luna viitoare .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.