Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Încă doi români au fost salvați prin transplant de organe de la un donator aflat în moarte cerebrală din Bulgaria

Provita
Organe umane transplant

Alți doi români, de 18 și 59 de ani, au fost salvați prin transplant de organe de la un donator aflat în moarte cerebrală din Bulgaria, în baza unui protocol semnat de agențiile de specialitate din cele două țări, conform Mediafax.

Un tânăr de 18 ani şi un alt pacient de 59 de ani au primit şansa pentru un transplant renal de la un donator aflat în moarte cerebrală la UniHospital, Panagyurishte - Bulgaria, a anunțat joi Agenția Națională de Transplant (ANT).

O echipă de chirurgi de la Institutul Clinic Fundeni s-a deplasat, marți, la UniHospital, Panagyurishte, pentru prelevarea rinichilor de la donatorul bulgar aflat în moarte cerebrală.

Astfel, la Centrul de Transplant Renal al IC Fundeni, alţi doi pacienţi, de 18 şi 59 ani, au fost salvaţi în urma intervenţiilor de transplant renal realizate cu succes de echipele de chirurgi.

„Mulțumim cu profund respect și recunoștință în primul rând familiei donatorului pentru gestul făcut, precum și echipei medicale de la UniHospital, Panagyurishte, şi colectivului Agenției Executive de Supervizare Medicală a Republicii Bulgaria pentru efortul deosebit depus în realizarea acestei misiuni salvatoare de vieți şi pentru colaborarea extraordinară pe care am avut-o. De asemenea, mulţumim Serviciului de Ambulanţă Bucureşti Ilfov pentru sprijinul promt acordat în transportul echipelor de prelevare şi organelor”, a declarat dr. Guenadiy Vatachki, consilier ANT, medic specialist chirurgie IC Fundeni.

La începutul lunii noiembrie, ANT anunța că trei români au fost salvați prin transplant de ficat şi rinichi cu organe provenite de la un donator bulgar. Era o premieră realizată în baza unui acord de colaborare dintre Agenția Națională de Transplant şi Agenția Executivă de Supervizare Medicală din Bulgaria.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.