Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Încă doi suspecți au fost arestați în cazul uciderii lui Boris Nemțov

nemtov

Doi noi suspecţi au fost arestaţi în Rusia în cadrul anchetei pe marginea asasinării opozantului Boris Nemţov, ucis prin împuşcare la 27 februarie, nu departe de Kremlin, a anunţat duminică agenţia de presă RIA Novosti. Până în prezent au fost operate patru arestări în această anchetă, precizează AFP.

Albert Barakoev, secretarul Consiliului de Securitate al republicii autonome ruse Inguşetia, care se învecinează cu Cecenia, a declarat pentru RIA Novosti că alţi doi bărbaţi au fost arestaţi în ancheta privind asasinarea fostului vicepremier rus, ucis la vârsta de 55 de ani.

Unul dintre suspecţi este fratele mai tânăr al lui Anzor Gubacev, a cărui arestare, sâmbătă, alături de Zaur Dadaev, a fost anunţată de Serviciul Federal Rus (FSB).

Potrivit RIA Novosti, Dadaev era comandantul-adjunct al unui batalion afiliat Ministerului de Interne al Ceceniei, în timp ce Gubacev lucra pentru o societate de securitate privată din Moscova.

Cei doi bărbaţi arestaţi sâmbătă urmau să compară duminică în faţa tribunalului pentru o eventuală prelungire a arestării lor, a declarat pentru RIA Novosti o purtătoare de cuvânt a tribunalului, Ana Fadaeva, fără a preciza dacă ceilalţi doi suspecţi, arestaţi în Inguşetia, vor compărea de asemenea.

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat miercuri că uciderea lui Nemţov este "o tragedie ruşinoasă", cu substrat politic, dând ordine Ministerului de Interne al Rusiei să acorde atenţie sporită acestui tip de crime.

Preşedinţia rusă a negat orice implicare în acest asasinat, spunând că uciderea lui Boris Nemţov este o "provocare" în scopul discreditării preşedintelui Vladimir Putin şi în vederea consolidării adversarilor săi, dar prietenii lui Nemţov afirmă că tocmai Kremlinul este de vină pentru crearea unei atmosfere de ură faţă de adversarii politicii oficiale.

Anchetatorii declarau la începutul săptămânii că nu vor respinge nicio pistă, luând în calcul atât un asasinat islamist, pentru sprijinul exprimat de Nemţov publicaţiei satirice franceze Charlie Hebdo, victima unui atac jihadist în ianuarie, cât şi amestecul naţionaliştilor ruşi, nemulţumiţi de criticile aduse de opozant rolului jucat de Rusia în criza ucraineană, scrie agerpres.ro

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.